Soldații viitorului vor fi mereu în mișcare și aproape invizibili, pentru a supraviețui pe front, prezice un general american de top

Soldații viitorului vor fi mereu în mișcare și aproape invizibili, pentru a supraviețui pe front, prezice un general american de top

Cel mai înalt general american a oferit o imagine terifiantă și sumbră a viitoarelor câmpuri de luptă, prezicând că soldații vor trebui să fie în permanență în mișcare, dispersați și aproape complet ascunși de inamic pentru a supraviețui, notează Business Insider .

Supraviețuirea este cheia succesului unei lupte Foto Shutterstock

Supraviețuirea este cheia succesului unei lupte Foto Shutterstock

Majoritatea militarilor va trebui să fie în permanență dispersați, să se deplaseze în permanență, să se disloce, să se disperseze și să fie invizibili pentru a supraviețui, pentru a se ascunde, fiind în prezent cea mai „fundamentală” schimbare - din toată istoria înregistrată - în modul în care se poartă războaiele, a declarat președintele Șefilor de Stat Major, generalul Mark Milley, în cadrul unui podcast difuzat marți la Foreign Affairs.

Progresele în acest spațiu includ dezvoltarea munițiilor de precizie cu rază lungă de acțiune, apariția armelor hipersonice, o capacitate sporită de detectare și urmărire a mediului înconjurător și integrarea sistemelor robotizate fără pilot. Milley a declarat că orice țară care poate valorifica aceste tehnologii în scopuri militare va avea un avantaj notabil pe câmpul de luptă și va avea succes în viitoarele războaie.

„Aș susține că viitorul mediu operațional va fi extraordinar de periculos în comparație cel pe care l-am văzut în trecut”, a declarat generalul, potrivit transcrierii interviului acordat Foreign Affairs. „De ce? Pentru că vom vedea mai bine. Vom putea lovi cu o precizie mai bună și o viteză mai mare”.

Supraviețuirea este cheia succesului unei lupte, a spus Milley.

„Care sunt atributele unei armate a viitorului? Mi se pare absolut rezonabil ca în viitor o armată va trebui să fie formată din multe entități mici, organizații mici care se află în permanentă stare de mișcare pentru a supraviețui pe un câmp de luptă extrem de periculos”, a declarat acesta.

„Soldații vor trebui să fie invizibili”, a adăugat Milley, „fie prin tehnologie, fie printr-un fel de acoperire și disimulare de bază. Dar viteza, mărimea și faptul de a fi aproape invizibil vor fi fundamentale pentru a supraviețui pe un viitor câmp de luptă”.

În sens practic, pe câmpul de luptă, trupele vor trebui să caute modalități nu doar de a-și camufla fizic prezența, ci și de a gestiona zgomotul, semnalele termice, emisiile de gaze de eșapament ale vehiculelor, semnalele electronice și altele care ar putea să le dezvăluie poziția dronelor, senzorilor cu infraroșu, sistemelor de imagistică termică și așa mai departe, care devin o amenințare tot mai mare.

Unele dintre aceste amenințări la adresa forțelor desfășurate pot fi observate în războiul din Ucraina , unde dronele au devenit omniprezente în mijlocul bătăliilor de artilerie și al războiului în tranșee. Un expert a descris anterior luptele din Ucraina pentru Insider ca fiind „Primul Război Mondial cu ISR din secolul XXI”.

În podcast, Milley a părut să prezică faptul că aceste provocări de pe câmpul de luptă vor deveni din ce în ce mai dificile în viitor.

Pentru a depăși aceste potențiale provocări ale luptei viitoare, Milley a spus că SUA vor trebui să „își transforme armata”. El a menționat că 70% din marina, forțele aeriene și armata țării vor fi încă pe deplin funcționale peste 10 ani, așa cum sunt acum, dar o treime din forțe vor trebui să se „transforme fundamental” pentru a depăși capacitățile Rusiei și Chinei.

Armata americană operează deja multe sisteme robotizate și fără pilot, precum dronele, iar altele sunt în curs de dezvoltare. Oficialii Marinei Militare analizează posibilitatea de a crea echipe fără echipaj uman și fără echipaj uman în spațiul maritim, ceea ce ar însemna că navele americane ar putea opera cu nave și avioane autonome fără echipaj, în timp ce armata a explorat posibilitățile vehiculelor terestre robotizate pentru orice, de la logistică la luptă.

Dincolo de aceste capacități, armata SUA a încercat, de asemenea, să găsească modalități de a încorpora inteligența artificială în sistemele sale de luptă. Ca un exemplu recent, Forțele Aeriene au permis IA să piloteze un avion de luptă, un test care s-a bazat pe munca depusă în trecut, cum ar fi simularea de lupte de câini cu IA și alte teste și cercetări.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…