Soldații israelieni, filmați când aruncau trupurile fără viață ale combatanților palestinieni de pe un acoperiș

Soldații israelieni, filmați când aruncau trupurile fără viață ale combatanților palestinieni de pe un acoperiș

Armata israeliană investighează un incident șocant în Cisiordania: soldații au fost filmați împingând trupuri neînsuflețite ale militanților palestinieni. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că acest comportament nu reflectă valorile sale și au deschis o anchetă.

Soldații israelinei, anchetați după imagini șocante apărute în social media -Arhiva FOTO  Profimedia

Soldații israelinei, anchetați după imagini șocante apărute în social media -Arhiva FOTO Profimedia

Armata israeliană a deschis o anchetă după ce soldații au fost filmați împingând cu picioarele trupurile neînsuflețite ale unor presupusi militanți palestinieni de pe un acoperiș, în timpul unei operațiuni în Cisiordania , conform DPA, citată de Agerpres.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au catalogat cele întâmplate drept „un incident grav care nu coincide cu valorile IDF” şi cu codul de conduită al soldaţilor israelieni, anunţând că au fost declanşate „verificări”.

Înregistrări video apărute pe rețelele sociale joi surprind trei soldați împingând sau lovind cu picioarele trupurile neînsuflețite ale unor presupusi combatanți palestinieni de pe un acoperiș, în timpul unei operațiuni desfășurate într-o localitate aproape de Jenin, în nordul Cisiordaniei.

Conform rapoartelor palestiniene, șapte persoane au fost ucise în timpul operațiunii, în timp ce Israelul estimează numărul victimelor la patru. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au precizat că a avut loc un schimb de focuri cu un grup de palestinieni înarmați.

Palestinienii se aflau pe acoperișul unei case înconjurate de forțele israeliene, în apropierea orașului Jenin. Potrivit publicației The Times of Israel, o persoană căutată de autoritățile israeliene s-ar fi ascuns în acea clădire.

Situația de securitate din Cisiordania s-a agravat considerabil de la începutul conflictului din Fâșia Gaza între Israel și gruparea Hamas, în urma atacurilor violente din 7 octombrie, realizate de comando-urile Hamas în comunitățile din sudul Israelului.

De la acel moment, peste 680 de palestinieni au fost uciși în teritoriul controlat de Autoritatea Națională Palestiniană (ANP), în urma operațiunilor militare israeliene, ciocnirilor armate sau atacurilor extremiste, conform Ministerului Sănătății din Ramallah, unde se află cartierul general al ANP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Foarte interesante amănunte...

3 Operațiunea secretă care va schimba lumea

4 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

5 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”