Soldații americani din Alaska, înarmați cu rachete în fața amenințărilor Rusiei. „O forță letală, pregătită, capabilă să lupte și să câștige în orice mediu”

Soldații americani din Alaska, înarmați cu rachete în fața amenințărilor Rusiei. „O forță letală, pregătită, capabilă să lupte și să câștige în orice mediu”

Soldații americani din Alaska sunt înarmați cu lansatoare de rachete, ca răspuns la exercițiile navale masive ale Rusiei. Tensiunile cresc: patru nave rusești au fost detectate aproape de coastă, iar incursiuni ale avioanelor Rusiei în zona de apărare aeriană, au fost observate.

Soldații americani au debarcat în mijlocul Oceanului Pacific de Nord - Foto Facebook

Soldații americani au debarcat în mijlocul Oceanului Pacific de Nord - Foto Facebook

Săptămâna trecută, Rusia a demarat cele mai ample exerciții navale și aeriene comune de la Războiul Rece. În paralel, Statele Unite au desfășurat peste 130 de soldați, echipamente radar și lansatoare mobile de rachete pe o insulă izolată din Alaska , ca reacție la intensificarea activităților militare ruse în zonă.

Paza de Coastă a declarat că a localizat duminică patru nave ale Marinei Federației Ruse, inclusiv două submarine, la 57 de mile de coasta Alaskăi.

În ultima săptămână, autoritățile au identificat patru incursiuni distincte ale avioanelor militare rusești în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska. Această zonă se află în afara spațiului aerian al SUA, dar aeronavele ar trebui totuși să se identifice în prealabil, potrivit The Independent.

„Indo-Pacificul reprezintă mai mult de 50 la sută din populația lumii și unele dintre cele mai diverse medii de pe Pământ. Insula Shemya se află în mijlocul Oceanului Pacific de Nord, iar soldații din Task Force Geronimo, formată din unități din întregul Pacific al Armatei SUA, au debarcat acolo săptămâna trecută cu rachete de foc cu rază lungă de acțiune și capacități de detectare radar”, a scris duminică pe Facebook Divizia 11 Airborn a Armatei SUA, împărtășind fotografii cu soldați, lansatoare mobile de rachete și avioane de transport utilizate în desfășurare.

Cel mai mare exercițiu nava și aerian de la Războiul Rece

Săptămâna trecută, Rusia a lansat „Ocean-24”, unul din cele mai mari exerciții navale și aeriene de la Războiul Rece, implicând peste 400 de nave de război, submarine și nave de transport și peste 90.000 de soldați în Oceanul Pacific, Arctic, Marea Mediterană, Marea Caspică și Marea Baltică. Aceste exerciții urmează manevrelor comune Rusia-China din iulie, care au dus la prima incursiune a bombardierelor ruso-chineze în ADIZ-ul din Alaska, conform senatorului american Dan Sullivan.

Aceste incidente din ce în ce mai grave demonstrează rolul critic pe care îl joacă Arctica în competiția dintre marile puteri ale Statelor Unite, Rusiei și Chinei. Regimurile autoritare testează Statele Unite. Dictatori precum Vladimir Putin văd prin prisma fie a forței, fie a slăbiciunii, motiv pentru care i-am încurajat de mult timp pe liderii noștri militari de rang înalt să fie pregătiți și să răspundă cu forță.”, a declarat Dan Sullivan marți într-o declarație.

De mai mulți ani, Rusia efectuează operațiuni de informații și activități militare exploratorii în Cercul Arctic, în timp ce tensiunile cu vecinii săi cresc, exacerbate de conflicte precum invazia Ucrainei.

Un Indo-Pacific liber, cu mediile sale variate, de la junglă la Arctica, depinde de relațiile puternice și de forțele care pot supraviețui, lupta și câștiga oriunde. Divizia 11 Aeropurtată este pregătită. Gata să răspundă amenințărilor pe întreg teritoriul Armatei SUA din Pacific. Gata să lucreze cu forțele comune, extinzând capacitatea noastră de a proiecta forțe credibile de luptă pe tot globul. Gata să ne asigure aliații și națiunile partenere. O forță letală, pregătită, capabilă să lupte și să câștige în orice mediu. Oriunde. În orice moment.”, a mai scris Divizia 11 Airborn a Armatei SUA.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”