Soldați americani, atacați în orașul turc Izmir

Soldați americani, atacați în orașul turc Izmir

Doi soldați americani au fost atacați în Izmir, vestul Turciei, de membri ai Partidului Patriotic naționalist. Grupul a postat pe internet o înregistrare video în care se văd pungi puse pe capetele soldaților. Cincisprezece membri ai grupului au fost reținuți la ordinul procurorului, potrivit agenției naționale de presă turce Anadolu.

Tineri naționaliști turci, altercație cu soldați americani în Izmir/ FOTO: Captura video

Tineri naționaliști turci, altercație cu soldați americani în Izmir/ FOTO: Captura video

Soldații se aflau pe stradă în momentul în care au fost atacaţi de un grup de tineri naţionalişti turci. În sprijinul militarilor agresaţi au sărit câţiva colegi.

Mai mulţi tineri turci, membri ai unui grup naţionalist, au agresat fizic, luni, doi militari americani în vestul Turciei, au anunţat Ambasada SUA şi biroul guvernatorului local, potrivit Reuters.

Videoclipul arată un grup de bărbați care strigă: „Yankee, du-te acasă!” în timp ce imobilizează un soldat american și încercă să-i pună o pungă pe cap.

Membrii Uniunii Tineretului din Turcia (TGB), o ramură de tineret a Partidului naţionalist de opoziţie Vatan, au „atacat fizic” doi militari americani îmbrăcaţi în civil în districtul Konak.

Cinci militari americani au sărit în sprijinul colegilor lor înainte ca poliţia să intervină. Toţi cei 15 atacatori au fost reţinuţi şi a fost declanşată o anchetă.

„Militarii americani care au sângele soldaţilor noştri şi a miilor de palestinieni pe mâinile lor nu pot murdări ţara noastră. De fiecare dată când păşiţi pe aceste meleaguri, vă vom primi aşa cum meritaţi", a transmis TGB.

Ambasada SUA în Turcia a confirmat incidentul, spunând că soldații de la bordul navei USS Wasp sunt „acum în siguranță”. Acesta a mulțumit autorităților turce pentru „răspunsul lor rapid și ancheta în curs”.

Nava de asalt amfibie USS Wasp a sosit duminică la Izmir, după ce a efectuat un antrenament comun cu nave de asalt turcești în Mediterana.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

2 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

3 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

4 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania

5 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot