Șoferii care încalcă regulile de circulație vor primi procesul verbal electronic. Poliția rutieră va fi echipată cu tehnologie de ultimă generație

Șoferii care încalcă regulile de circulație vor primi procesul verbal electronic. Poliția rutieră va fi echipată cu tehnologie de ultimă generație

Polițiștii rutieri vor fi echipați cu dispozitive de ultimă generație pentru redactarea proceselor verbale și pentru cercetarea locurilor unde au loc accidente.

Procesele verbale vor putea fi completate electronic FOTO: Arhivă

Procesele verbale vor putea fi completate electronic FOTO: Arhivă

Astfel, procesele verbale vor putea fi completate electronic, potrivit stirileprotv.ro .

Potrivit sursei citate, atunci când polițistul notează ce regulă rutieră a fost încălcată, va fi generată, automat sancțiunea pe care trebuie să o aplice. Aceștia vor putea, în viitorul apropiat să completeze procesele verbale electronic ori să facă cercetări la locul producerii unui accident, mult mai rapid.

„Simplifică foarte mult modalitatea de redactarea a proceselor verbale. Înlătură aproape complet eroarea umană și implementează în timp real abaterile aproape în timp real”, susține Ciprian Martin, agent de poliție.

Totodată, actualul etilotest, care dă erori, ar urma să fie schimbat cu etilometrul Druger 7500 considerat mai performant. Potrivit polițiștilor, aparatul este unul mult mai rapid, este suficient să expiri lângă acesta câteva secunde, ca să afli rezultatul.

Primul șofer amendat „cu tableta” de polițiștii rutieri

În premieră, pe 4 septembrie 2024, polițiștii au aplicat prima sancţiune contravențională cu ajutorul dispozitivelor mobile. Primul șofer amendat a fost un bărbat de 52 de ani din Cluj, care a condus autovehiculul fără a purta centura de siguranţă.

Poliţiştii rutieri din Cluj-Napoca au fost dotaţi în premieră cu tablete, cu ajutorul cărora pot aplica sancţiuni contravenţionale. Este vorba de un sistem pilot, care face mai rapid procesul de aplicare a amenzilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 România, surprinzător pas tehnologic militar

2 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola

3 S-a furat mireasa. Din cavou...

4 Ucraina prezintă în premieră sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

5 Scandal uriaș în țara vecină! / „Guvernul Orban ar preda Ungaria rușilor fără luptă”