Șobolanul, AREST LA DOMICILIU! Decizia NU este definitivă!
Dan Sova a fost plasat, vineri, in arest la domiciliu de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs de procurorii DNA, care au cerut arest preventiv pentru Sova.
Dan Sova a fost retinut joi de procurorii anticoruptie, dupa ce Senatul a avizat cererea DNA privind atat retinerea, cat si arestarea preventiva a parlamentarului. In aceeasi zi, procurorii au trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a lui Sova, cerere care urmeaza sa fie analizata vineri.
Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.
Sova a declarat, joi, inaintea votului din plenul Senatului privind retinerea si arestarea sa, ca din cele 3.000 de file din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, nu exista nicio proba impotriva sa, ci doar un denunt, el adaugand ca se apropie de recorduri nedorite.
Acesta este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii sunt chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.
Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.
Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.
Mihai Balan a fost retinut in 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai tarziu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lui preventiva. Solicitarea a fost respinsa, in 20 noiembrie, de instanta, care a dispus ca directorul general CET Govora sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar. Hotararea a ramas definitiva, joi, cand instanta suprema a respins contestatia DNA. Balan este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a incheiat un contract de asistenta juridica cu o firma, influentat de senatorul Dan Sova.
Dan Sova este acuzat si in dosarul "Turceni-Rovinari", in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul premier Victor Ponta.
De asemenea, senatorul este urmarit penal de DNA intr-un dosar privind contracte de consultanta juridica cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alaturi de senator fiind cercetati si Mihai Balan si Constantin Lapadat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora. Procurorii il acuza pe Dan Sova, senator, la data faptelor reprezentant al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", de doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.