Snapchat concurează serios Facebook, cu 7 miliarde de vizualizări video zilnic

Snapchat concurează serios Facebook, cu 7 miliarde de vizualizări video zilnic

Rețeaua de socializare Snapchat este un concurent serios pentru Facebook, în ceea ce privește numărul uriaș de videoclipuri vizualizate zilnic de utilizatorii platformei digitale, potrivit digitaltrends.com.

Potrivit celor mai recente date ale începutului de an, utilizatorii Snapchat au trecut de pragul de 7 miliarde de vizualizări zilnice ale videoclipurilor postate pe această platformă digitală, fiind vorba de o creștere cu circa 5 miliarde de videoclipuri vizualizate zilnic în mai puțin de un an de zile.

Cifrele arată că Snapchat este foarte aproape de Facebook, care are 8 miliarde de videoclipuri vizualizate zilnic de toti utilizatorii săi, însă rețeaua lui Mark Zuckerberg are mult mai mulți utilizatori și o perioadă mult mai mare de funcționare de la data lansării. Avantajul Snapchat este că a fost gândită ca o platformă dedicată pentru media vizuală.

Pe de altă parte, dacă Facebook rulează automat videoclipul pentru mai mult de trei secunde pe pagina unui utilizator, Snapchat le cere utilizatorilor săi să fie proactivi și să ruleze ei fișierul video. Totodată, din 2013, când a fost introdusă noua facilitate 'Stories', utilizatorii au posibilitatea să coreleze videoclipurile care sunt apoi disponibile pe rețea și pentru alți utilizatori o perioadă de 24 de ore.

Vizualizările conținutului video reprezintă scopul suprem de atins pentru serviciile digitale precum YouTube al Google sau Facebook, mai ales că fiecare companie țintește încasări și mai mari din publicitatea online. Cei de la Snapchat lucrează în prezent la o tehnologie de implementare a reclamelor online prin care brandurile să-și livreze singure reclamele prin intermediul platformei digitale. Snapchat are peste 100 de milioane de utilizatori activi zi de zi, iar 60% din cetățenii americani cu vârste cuprinse între 13 și 34 de ani care posedă un telefon mobil folosesc această aplicație mobilă. Aplicația, care a fost lansată în septembrie 2011 de un grup de studenți de la Stanford University, este folosită în special pentru realizarea fotografiilor sau clipurilor video, care pot fi modificate sau li se pot adăuga mesaje text cu ajutorul butoanelor specifice și ulterior pot fi împărtășite altor utilizatori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 Foarte interesant!

5 „Un pas foarte mare spre începerea celui de-al Treilea Război Mondial”. Reacția Rusiei după ce Biden a permis Ucrainei să utilizeze rachete americane