Situație tulburătoare în Fâșia Gaza. Locuitorii au ajuns să mănânce iarbă și să bea ape uzate VIDEO

Situație tulburătoare în Fâșia Gaza. Locuitorii au ajuns să mănânce iarbă și să bea ape uzate VIDEO

Situație tulburătoare în Fâșia Gaza, unde locuitorii au ajuns să mănânce iarbă pentru a supraviețui. Conflictul dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza are urmări care se răsfrâng în întreaga regiune a Orientului Mijlociu, mai ales în ceea ce privește sănătatea, a afirmat Hanan Balkhy, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Mediterana de Est.

Consecințele în cazul copiilor vor fi grave și de lungă durată, a spus Balkhy în cadrul unui interviu acordat AFP, desfășurat la sediul OMS din Geneva, conform News.ro.

Pe teritoriul Fâșiei Gaza, „sunt oameni care mănâncă hrană pentru animale, mănâncă iarbă, beau ape uzate”, a explicat Balkhy.

„Copiii abia reușesc să mănânce, în timp ce TIR-urile așteaptă în afara Rafahului”, a mai adăugat ea.

ONU a atras atenția că în Gaza este iminentă foametea. Foto Captură video X

ONU a atras atenția că în Gaza este iminentă foametea. Foto Captură video X

Conflictul dintre Israel și Hamas a fost declanșat de atacul din data de 7 octombrie 2023 lansat de gruparea islamistă. Conform unui bilanț realizat de AFP pe baza informațiilor oferite de autoritățile israeliene, 1.194 de persoane au murit, în mare parte civili.

Conform Ministerului Sănătății din Gaza , în urma atacurilor și a ofensivei terestre lansate de Ierusalim au murit minimum 36.550 de persoane, cu precădere civili.

ONU a atras atenția că în Gaza este iminentă foametea, 1,1 milioane de oameni - aproximativ jumătate din populație - aflându-se în fața unor situații de insecuritate alimentară dezastruoase.

Agenția umanitară a ONU, OCHA, a transmis marți că restricțiile de acces „continuă să submineze furnizarea în siguranță a asistenței umanitare vitale în Gaza”, iar situația „s-a înrăutățit și mai mult” în luna mai, conform France24.

Hanan Balkhy a afirmat că Gaza are nevoie de „pace, pace, pace”, precum și de acces la ajutoare pe cale terestră.

Ajutoarele pătrund în principal prin punctul de trecere Kerem Shalom, după ce punctul de trecere de la Rafah a fost închis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii