Site-ul oficial al Kremlinului laudă recuperarea SUVERANITĂȚII de către români! Exact același LUCRU îl spune și Năstase!
O fi întâmplare că site-ul oficial de știri al Kremlinului, Sputnik , laudă victoria PSD și recâștigarea „suveranității”, același lucru spus și de Adrian Năstase pe Blogul său? E întâmplare că și Ion Iliescu și Adrian Năsatse au prins glas de-abia după ce PSD s-a văzut cu sacii în căruță și până nu s-a terminat „operațiunea” au stat la cutie?
Sputnik: Victoria PSD este o victorie a ideii de suveranitate
Victoria PSD reprezintă o recuperare a ideii de suveranitate națională. Noua guvernare de la București ar putea restabili relațiile pozitive dintre România și Federația Rusă. Sociologul român Cristi Pantelimon respinge ideea că victoria PSD s-ar datora unei erori tactice a PNL, ci reprezintă "o recuperare în pas moderat a ideii de suveranitate națională", remarcând că social-democrații au reușit să câștige detașat în toate provinciile istorice ale țării.
De asemenea, sociologul este de părere că PSD este "un partid cu potențial eurasianist real", spre deosebire de PNL, ceea ce ar putea favoriza restabilirea relațiilor dintre România și Federația Rusă.
"E firesc să așteptăm un început de normalizare a relațiilor României cu Rusia și, pe cale de consecință, o tratare a problematicii Republicii Moldova în cheia unui calm strategic, fără stridențele atlantiste de până ieri", a explicat expertul.
Adrian Năstase: România se înscrie în rândul ţărilor din spaţiul lumii euro-atlantice în care au avut loc „revoluţii ale majorităţii tăcute”, realizate în numele suveranismului
Prin rezultatul alegerilor parlamentare, România se înscrie în rândul ţărilor din spaţiul lumii euro-atlantice în care au avut loc „revoluţii ale majorităţii tăcute”, realizate în numele suveranismului. Alegerile relativ recente din Polonia, Slovacia, Statele Unite ale Americii ori referendumul pentru Brexit au scos la lumină nemulţumirea populaţiei faţă de consecinţele globalizării/integrării europene. În România, aşa-zisul „guvern tehnocrat” a fost perceput drept instrumentul prin care interesele Marilor Puteri şi ale companiilor multinaţionale prevalează în faţa celor naţionale. Această revoltă a „societăţii anonime şi tăcute” nu are, în principal, o componentă etnică pentru a fi naţionalistă, ci este determinată de efectele socio-economice ale apartenenţei noastre la Uniunea Europeană. Nu este o reacţie de excludere a străinilor, ci de redobândire a suveranităţii şi controlului asupra politicilor naţionale (suveranism).