Site-ul din România care promovează asasinate la comandă. „Poți, te rog, să ne spui ce fel de accident crezi că ar fi mai în regulă?”

Site-ul din România care promovează asasinate la comandă. „Poți, te rog, să ne spui ce fel de accident crezi că ar fi mai în regulă?”

O descoperire terifiantă pe un site din România a dezvăluit o listă cu ținte ale unor asasini plătiți. Un jurnalist a reușit să avertizeze potențialele victime, iar ancheta a condus la mai multe arestări. Cu toate acestea, site-ul continuă să funcționeze.

Site-ul a fost urmărit până în România FOTO Arhivă

Site-ul a fost urmărit până în România FOTO Arhivă

Când o listă cu ținte a fost descoperită pe un site de pe Dark Web care promova asasinatul la comandă, era deja prea târziu pentru una dintre victime. Stephen Allwine se săturase să aștepte ca un criminal plătit să își ucidă soția, pe Amy, o dresoare de câini de 43 de ani și mamă a unui băiat de nouă ani, scrie metro.co.uk.

Bărbatul din Minneapolis încercase să prezinte moartea soției sale ca un sinucidere, aceasta fiind împușcată în cap.

Dar poliția avea suspiciuni. Pistolul era pe partea greșită a corpului lui Amy, erau urme de sânge prin casă, iar domnul Allwine a insistat să fie însoțit de un avocat în timpul interogatoriului.

„Caut să te angajez asasin”

„Caut să te angajez pentru un asasinat”, spunea un mesaj. „Care este prețul, ideal, să pară un accident? Din motive care sunt prea personale și care mi-ar dezvălui identitatea, am nevoie ca aceasta să fie moartă, așa că te rog să mă ajuți. Mulțumesc.”

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată în 2018 pentru crima sa.

Motivul pentru care asasinul nu a livrat a fost că întregul site era o înșelătorie pentru a lua bani de la oameni care cumpărau asasinate, așa cum a descoperit Carl Miller, gazda podcast-ului „Kill List”.

După ce primeau plata escrocii pretindeau adesea că țintele lor erau prea bine protejate pentru ca un singur asasin să le poată ucide.

Bărbații care voiau să angajeze continuau să plătească, sugerând că intențiile lor erau sincere, chiar dacă ale site-ului nu erau.

Considerând că poliția acționează prea încet la informațiile sale, Miller a decis să își asume responsabilitatea de a avertiza țintele din baza de date pe care un coleg o descoperise prin hacking.

Majoritatea victimelor erau femei

De obicei, acestea erau soțiile, iubitele și fostele partenere ale bărbaților hotărâți să le elimine, a scris Miller pentru MailOnline.

Așa a fost cazul Elenei, o femeie în vârstă de 60 de ani din Elveția, care nu a fost „de fapt foarte surprinsă” de vestea că cineva cu numele de utilizator „Nordwand” plătise 5.360 de lire sterline în Bitcoin pentru a o ucide.

„Poți, te rog, să ne spui ce fel de accident crezi că ar fi mai în regulă?”, a spus administratorul site-ului, Yura, într-un mesaj adresat lui Nordwand.

Ea a spus: „Am un divorț urât. A durat deja cam trei ani. Există destul de mulți bani implicați și soțul meu nu vrea să-i plătească.”

Când a fost arestat, poliția a descoperit un apartament pe care îl închiriase în secret aproape de casa ei, dotat cu o mitralieră, pușcă AK47, pistoale și un cuțit pliant.

FBI a efectuat raiduri în România

Investigatorul a reușit să urmărească site-ul până în România, unde FBI a efectuat raiduri la cinci adrese.

El a spus: „Cei arestați păreau să trăiască stiluri de viață mult mai extravagante decât le-ar putea susține locurile de muncă de zi cu zi. Dar, din câte știm, nu au fost procese.”

În total, Miller a dezvăluit 175 de asasinate din listă poliției, ajutând la obținerea a 28 de condamnări și peste 150 de ani de închisoare.

Site-ul este în continuare funcțional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 VIDEO „Puiu” a murit la doar 53 de ani!

4 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

5 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...