Sinner, un păcătos victorios: l-a zdrobit pe Fritz la US Open, a luat trofeul, dar și un „munte“ de bani

Sinner, un păcătos victorios: l-a zdrobit pe Fritz la US Open, a luat trofeul, dar și un „munte“ de bani

Jannik Sinner (Italia, 23 de ani, 1 ATP) e un rău necesar pentru lumea tenisului. Pentru că, la ora actuală, circuitul ATP duce o lipsă crasă de astfel de vedete. Ne dăm seama de acest lucru, când luăm la puricat Top 10 mondial, dar și văzând ce s-a întâmplat, la US Open 2024. De aceea, Adevărul a și titrat, înainte de turneul de la Flushing Meadows: Sinner, păcătosul de care e nevoie într-o lume murdară.

Jannik Sinner, campion la US Open 2024. FOTO: Facebook

Jannik Sinner, campion la US Open 2024. FOTO: Facebook

La New York, disperarea cu care șefii tenisului au ținut să-l salveze pe Sinner, după un caz urât mirositor de dopaj, și-a găsit, încă o dată, justificarea. Pentru că giganții de pe tablou, precum Carlos Alcaraz și Novak Djokovici, au părăsit competiția foarte devreme și, în aceste condiții, vedeta incontestabilă a întrecerii a rămas Jannik Sinner. Într-un fel, italianul a salvat ultimul Grand Slam al anului din punct de vedere financiar pentru organizatori.

Duminică, finala Sinner – Taylor Fritz (SUA, 26 de ani, 12 ATP) s-a desfășurat în fața unei arene arhipline. Din păcate pentru americani, ei au trăit o a doua mare dezamăgire, în decurs de 24 de ore. Pentru că, dacă ieri, a fost învinsă favorita lor în finala feminină, vorbim despre Jessica Pegula, astăzi i-a venit rândul lui Fritz să fie doborât.

Într-o finală dominată categoric - cu excepția setului trei, care a fost pe muchie de cuțit - Sinner s-a impus după 2 ore și 17 minute, scor 6-3, 6-4, 7-5. Așadar, la fel ca și campioana de la US Open 2024, Aryna Sabalenka, Sinner a început anul cu un triumf la Melbourne și a cucerit trofeul și la ultima întrecere majoră din această stagiune, la New York. Aceste două trofee sunt, deocamdată, singurele de Grand Slam din CV-ul starului italian.

Taylor Fritz. FOTO: Facebook

Taylor Fritz. FOTO: Facebook

Învinsul din finala de duminică, Taylor Fritz, se poate consola cu cel mai bun rezultat pe care l-a avut până acum la un Grand Slam. De asemenea, el a primit un cec în valoare de 1,8 milioane de dolari, potrivit site-ului oficial al competiției.

Începând de luni, podiumul tenisului masculin va arăta așa: 1. Jannik Sinner (11.180 de puncte), 2. Alexander Zverev (7.075 de puncte), 3. Carlos Alcaraz (6.690 de puncte). Taylor Fritz va înregistra un salt de cinci poziții, urmând a ocupa locul 7 ATP cu 4.060 de puncte.

3.600.000

de dolari a primit Jannik Sinner pentru câștigarea trofeului la US Open 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate

4 Începe criza? / Companiile străine își retrag banii din China, iar tensiunile din Asia sunt aproape la apogeu

5 „Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici” / Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României