Simptomul „ridicol” care, ignorat, îți pune viața în pericol. Povestea tulburătoare a unei femei diagnosticate cu tumoare pe creier

Simptomul „ridicol” care, ignorat, îți pune viața în pericol. Povestea tulburătoare a unei femei diagnosticate cu tumoare pe creier

Mulți dintre noi tind să ignore simptomele pe care le considerăm prea „neînsemnate”, însă aceste semne pot ascunde uneori probleme grave, care pun viața în pericol . Acest lucru este demonstrat de cazul unei britanice căreia medicii i-au dat doar trei săptămâni de trăit, dar care, după aproape cinci ani de luptă, este încă în viață.

Colaj Brain Tumour Charity© SWNS cu Julie Swallow în diferite ipostaze alături de soț și câini

Julie Swallow englezoaica de 56 de ani care se luptă cu tumorile cerebrale Colaj Brain Tumour Charit

Simptomele neurologice care apar în urma unui accident vascular cerebral sunt bine cunoscute: dificultăți de vorbire bruscă, probleme de mers sau pierdere bruscă a coordonării motorii, paralizie sau pierdere a forței pe o parte a corpului și, chiar, dureri de cap bruște și foarte intense. Cu toate acestea, există și cazuri în care simptomele unei probleme neurologice sunt greu de interpretat . Pacienții tind să le ignore, să le considere prea „ridicole” pentru a consulta un medic.

Astfel a pățit și Julie Swallow, o femeie de 56 de ani din Cambridgeshire, Marea Britanie, care a început să simtă furnicături la piciorul drept în timp ce își plimba câinele. Deși simptomele păreau ciudate, le-a ignorat, considerându-le nesemnificative. Ulterior, a început să aibă dificultăți la mers, dar le-a trecut cu vederea și pe acestea, până când nu le-a mai putut nega.

În cele din urmă, Julie a mers la medicul de familie care a trimis-o la Urgențe. Diagnosticul a fost șocant: o tumoare pe creier , atât de avansată încât i se dădeau doar câteva săptămâni de viață.

Deși, în 2021, medicii i-au dat un prognostic sumbru, Julie a reușit să depășească toate așteptările, supraviețuind mult mai mult decât se preconiza. Împărtășindu-și povestea tulburătoare, speră să îi inspire pe alții să nu ignore semnele îngrijorătoare , oricât de neînsemnate ar părea la început. Astfel, ea a devenit un exemplu al curajului și al perseverenței, demonstrând că lupta pentru viață merită fiecare efort, chiar și atunci când provocările par imposibile.

„Un medic mi-a spus că mai am doar trei săptămâni de trăit, dar încă sunt aici”

Aceasta nu a fost prima provocare majoră din viața Juliei Swallow. Înainte de a începe acest calvar, englezoaica înfruntase deja o altă mare luptă: cancerul de sân.

Însă, când totul părea să se fi încheiat, viața a avut alte planuri pentru ea. O tomografie computerizată (scanare CT) a creierului a descoperit două tumori inoperabile, iar vestea a fost devastatoare: chimioterapia nu era o opțiune, iar medicii i-au spus că nu mai avea mult timp de trăit.

I-au recomandat tratamente lunare cu injecții, iar monitorizarea continuă prin RMN și CT pentru a urmări evoluția tumorii a devenit noua ei realitate.

„Un medic mi-a spus că mai am doar trei săptămâni de trăit și să le spun celor dragi. Dar iată-mă încă aici”, a povestit Julie.

„Moartea este între mine și Dumnezeu, și iau fiecare zi așa cum vine”

„Întotdeauna le spun celor din jur că moartea mea este între mine și Dumnezeu, nu între mine și doctori. Poate că mai devreme sau mai târziu mă va prinde, dar, între timp, iau fiecare zi așa cum vine”, a mai împărtășit femeia.

În martie 2024, o a treia tumoare a fost descoperită și extirpată, iar recent a încheiat un tratament de radioterapie pentru o a patra tumoare apărută treptat.

„Cea pe care am îndepărtat-o mi-a provocat cele mai mari dificultăți în recuperare. Nu mai puteam să merg normal și am mari probleme de mobilitate de atunci”, a adăugat Julie.

„Fiecare zi are ceva bun. Tot ce trebuie să fac este să-l caut”

Chiar dacă nu se consideră o persoană religioasă, spiritul său combativ a fost cu adevărat uimitor: „Sunt extrem de încăpățânată și voi continua să lupt în fiecare zi”.

După această experiență de viață, Julie a învățat să aprecieze mult mai mult fiecare moment, fără a se lăsa copleșită de problemele cotidiene: „Fiecare zi are ceva bun. Tot ce trebuie să fac este să-l caut. Am două opțiuni: să trăiesc cu adevărat sau să mă las prizonieră morții. Eu aleg să trăiesc, indiferent de ce va aduce ziua de mâine”.

„Oricine observă simptome neobișnuite care persistă trebuie să se prezinte la medic”

Povestea Juliei este un exemplu clar al pericolelor pe care le pot ascunde simptomele ignorate. Deși mulți dintre noi considerăm că unele semne sunt minore sau trecătoare, realitatea poate fi mult mai gravă.

Acest lucru este subliniat și de Cameron Miller, Directorul de Afaceri Externe și Strategie la Brain Tumor Charity, organizația caritabilă din Marea Britanie dedicată cercetării tumorilor cerebrale: „Este esențial ca persoanele afectate să primească diagnostic, tratament și sprijin cât mai rapid. Recunoașterea timpurie a semnelor poate face diferența între viață și moarte”.

Specialistul a explicat faptul că simptomele tumorilor cerebrale pot varia în funcție de vârstă, tipul și locația acestora în creier. De aceea, îndemnul său este clar: „Oricine observă simptome neobișnuite, mai ales dacă persistă sau sunt însoțite de alte semne , trebuie să consulte un medic. Nu trebuie ignorat niciun semn, chiar și atunci când pare nesemnificativ”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 O informație care dă fiori...

4 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…