Simple coincidențe, sau e MAFIA în direct, sub ochii noștri? Dragnea s-a „îmbolnăvit” subit, Lăzăroiu se „operează”!
Simple coincidențe, sau e MAFIA în direct, sub ochii noștri? Dragnea s-a „îmbolnăvit” subit, Lăzăroiu se „operează”! Oameni buni, cineva ne ia de proști! Ne uităm, în direct, la un film cu mafioți! După ce Dragnea s-a „îmbolnăvit” subit la ultimul termen, pentru a nu rămâne instanța în pronunțare chiar de-atunci, astăzi asistăm la o nouă regie. Petre Lăzăroiu, judecătorul-raportor a spus în ședință că propune să se voteze o decizie astăzi deoarece urmează să se opereze! Așa că, mai mult ca sigur, dacă cei patru care s-au opus astăzi nu vor boicota ședința, decizia favorabilă lui Dragnea se va lua mâine! Fără o discuție pe legi și argumente, ci pentru că a fost negociată în cotloanele Mafiei.
Cum, când l-a însărcinat Dorneanu să facă raportul pe sesizarea lui Iordache, Lăzăroiu nu știa că se operează? Bun, a aflat acum câteva zile, să zicem. Care era urgența ca această decizie să fie luată musai, obligatoriu, înaintea datei de 15, când are Dragnea ultima înfățișare la recurs? De ce nu a luat speța un alt judecător?
Oameni buni, asistăm neputincioși la o operațiune mafiotă.
------------
Curtea Constituțională (CCR) a amânat pentru joi la ora 10:00 deliberările pe sesizarea lui Florin Iordache pe completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), au declarat surse participante la discuții pentru G4Media.ro.
Potrivit surselor citate, patru judecători au cerut amânarea dezbaterilor pe motiv că nu au avut timp să citească raportul pe care judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu l-a trimis abia marți după-amiază.
Cei patru judecători care au pledat pentru amânarea dezbaterilor au fost Livia Stanciu, Daniel Morar, Ștefan Minea și Mona Pivniceru.
Sursele din cadrul CCR au mai explicat pentru G4Media.ro că singurul care s-a opus vehement amânării dezbaterilor a fost chiar judecătorul Petre Lăzăroiu, cel care a transmis cu mare întârziere raportul pe sesizarea făcută de Florin Iordache. Lăzăroiu a invocat motive de sănătate, susținând că are programată o operație, iar pe acest fond președintele CCR, Valer Dorneanu, a stabilit un nou termen pentru joi la ora 10:00.
Raportul întocmit de judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea depusă de Florin Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecători de la ÎCCJ este orientat spre admiterea acțiunii fostului ministru al justiției, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții Constituționale.
”Concluziile raportului lasă la latitudinea Curții să decidă, nu se face o recomandare clară pro sau contra admiterii sau respingerii sesizării. În schimb, întreaga argumentație este orientată (spre admiterea sesizării lui Iordache – n. red)”, au declarat sursele citate.
Petre Lăzăroiu a fost desemnat de președintele CCR, Valer Dorneanu, judecător-raportor în această speță care l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea în primă instanță de trei ani și jumătate de închisoare cu executare primită anul trecut în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman.
Lăzăroiu a transmis raportul colegilor săi judecători abia marți după-amiaza, cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței de judecată, stabilită pentru azi la ora 10:00. Potrivit unor surse din cadrul CCR, este cu totul neuzual ca un judecător să transmită atât de târziu raportul, mai ales într-o speță importantă. Petre Lăzăroiu a fost numit judecător CCR în septembrie 2008 de către președintele de atunci, Traian Băsescu, mandatul fiindu-i reînnoit un an mai târziu. El urmează să părăsească CCR în vara acestui an.
Ce informații a solicitat judecătorul Lăzăroiu de la Curtea Supremă pentru a-și construi raportul în speța completurilor de trei judecători de la ÎCCJ: O statistică pe ultimii 15 ani privind compunerea completurilor și dosarele judecate
Petre Lăzăroiu, raportorul desemnat de Valer Dorneanu în speța completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiției, a trimis Instanței Supreme cinci întrebări, solicitând date amănunțite despre modul de constituire a respectivelor completuri și dosarele pe care le-au judecat în ultimii 15 ani, din 2003 până în 2018.
Potrivit documentului trimis de Lăzăroiu la ÎCCJ, și consultat de G4Media.ro , cele cinci întrebări au fost:
1. Câte cauze au fost judecate în primă instanță de completurile de trei judecători în perioada 2003 – 2018?
2. Câte dintre cauzele judecate în primă instanță de completurile de 3 judecători au avut ca obiect infracțiuni prevăzute de legea 78/2000 (legea pentru prevenirea corupției – n. red.) în perioada 2003 – 2018?
3. Care a fost ponderea dosarelor care au avut ca obiect infracțiuni prevăzute de legea 78/2000 din totalul cauzelor judecate de completurile de 3 judecători ale ÎCCJ?
4. Decizia Colegiului de conducere a ÎCCJ nr. 14 din 23 ianuarie 2019.
5. Care a fost procedura și modul concret de formare a completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ competente să judece dosarele privind infracțiuni prevăzute de legea 78/2000?
Surse juridice au declarat pentru G4Media.ro că Înalta Curte a transmis Curții Constituționale un raport întins pe 130 de pagini. Documentul a fost trimis marți, în preziua termenului de judecată stabilit de CCR.