Simbolurile Scatter și Wild la sloturi online - ce sunt și cum funcționează?

Simbolurile Scatter și Wild la sloturi online - ce sunt și cum funcționează?

Scatter și Wild sunt doi termeni adesea întâlniți în limbajul jucătorilor de sloturi online. Fiecare utilizator își dorește să vadă pe ecran cât mai multe simboluri de acest tip, deoarece acestea cresc considerabil șansele de câștig.

Simbolurile Scatter sunt întâlnite într-o mulțime de sloturi online. Reprezintă simboluri speciale care, de cele mai multe ori, generează câștiguri considerabile atunci când apar de cel puțin trei ori pe ecran. Astfel de combinații câștigătoare generează rotiri gratuite, runde bonus sau runde speciale.

Pornind de la acest lucru, e important să verifici în tabelul cu informații care este simbolul Scatter (pot fi și mai multe) din slotul respectiv înainte să începi să te joci. O altă parte bună a simbolurilor Scatter este că nu trebuie neapărat să fie aliniate pe aceeași linie fixă de plată. Atât timp cât apar pe ecran în numărul minim specificat de joc (de obicei trei), bonusul va fi activat. De aici și denumirea de Scatter, adică, în traducere liberă în limba română, „dispersat”.

Când verifici mai multe sloturi online, îți dai seama că dezvoltatorii acordă o importanță aparte simbolurilor Scatter și când vine vorba de partea vizuală. Aceste simboluri ies de obicei în evidență, alături de cele Wild.

De cele mai multe ori, simbolurile Scatter aduc rotiri gratuite. Tocmai din acest motiv sunt dorite de utilizatori pe ecran. Cum apar simbolurile Scatter? Conceptul este exact același ca la oricare altă învârtire. Simbolurile Scatter sunt incluse la pachet cu toate celelalte simboluri și apar în funcție de un algoritm matematic pur aleatoriu. Practic, ai aceeași șansă să îți apară un simbol Scatter pe ecran sau un simbol cu lămâi. Atunci când se aliniază norocul, simbolurile Scatter îți pot aduce runde speciale și recompense spectaculoase.

Ce sunt simbolurile Wild la sloturi online?

La fel de populare sunt și simbolurile Wild. Aceste simboluri sunt practic ca niște jokeri. Asta deoarece pot fi folosite pentru a înlocui orice alt simbol de pe role (în general, mai puțin Scatter-ul). Simbolurile Wild pot completa decisiv o linie de plată, însă în cazul anumitor pacanele online pot apărea doar pe anumite role. Pentru fiecare joc în parte, e necesar să verifici tabelul de plăți pentru a vedea care este simbolul Wild și unde poate apărea, dar și rolul său.

Din dorința de a oferi și mai multă distracție jucătorilor, dezvoltatorii au îmbunătățit simbolurile Wild în ultima perioadă. Așa au apărut jokerii de tip expanding, care pot să se dezvolte și să acopere o rolă întreagă. Practic, întreaga rolă se transformă într-una bonus.

De asemenea, există și simboluri Wild „Sticky”. Acestea rămân fixate pe ecran pe aceeași poziție pentru mai multe rotiri și cresc astfel considerabil șansele de a completa linii de plată și de a genera câștiguri. Există și simboluri Wild de tip stacked, care apar deasupra tuturor pe o singură rolă și o pot acapara în întregime.

Putem face și o comparație între simbolurile Scatter și Wild. Simbolul Wild poate fi multifuncțional, însă scopul său general este să înlocuiască alte simboluri și să contribuie la realizarea combinațiilor câștigătoare. În schimb, simbolurile Scatter pot genera câștiguri mult mai mari, prin declanșarea rundelor speciale.

E important de precizat că nu toate sloturile online beneficiază de Scatter și Wild. Unele jocuri mai vechi nu au aceste facilități pentru că nu era o tendință generală la momentul lansării. În schimb, jocurile apărute în ultimii ani au devenit mult mai dinamice, iar experiența generală a jucătorilor este mai distractivă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Amanții Reginei României și scandalurile care au zguduit țara

2 Șeful spionajului german, semnal de alarmă fără precedent despre Rusia

3 „Am pierdut 165.000 de lire într-o oră” / Revolut, compania din domeniul bancar cu cele mai multe plângeri de fraudă din Marea Britanie

4 VIDEO Două filmări care spun multe despre ce se întâmplă acum între Taiwan și China...

5 Coreea de Nord și-a trimis armata să arunce în aer drumurile de graniță care duc spre Sud