„Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”/Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

„Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”/Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

Aproape un milion și jumătate de români au ales anul trecut să-și petreacă vacanțele în Grecia. Peisajele de vis, marea de azur și serviciile de calitate sunt doar câteva dintre argumentele grecilor, la care se mai adaugă unul, esențial chiar: prețurile mici în raport cu alte țări.

Grecia e la mare căutare printre români. FOTO: Unsplash

Prețurile de pe litoralul românesc îi alungă de multe ori pe turiștii români. Iar concurența stațiunilor din Grecia Turcia sau chiar Bulgaria, mai cochete și cu prețuri pentru orice buzunar e nemiloasă. Și pentru că toată Europa e sub asediul inflației, mulți români vor să afle înainte de a pleca în concedii ce prețuri îi așteaptă. Este și cazul unui turist care vrea să meargă la Halkidiki și a cerut sfaturi pe un grup de Facebook al românilor care merg în vacanțe în Grecia. Așa a aflat că Grecia îi întâmpină pe români cu prețuri pentru toate buzunarele, dar oricum mai mici decât cele din România.

„Bună ziua, urmează să ne petrecem vacanța în Grecia, zona Halkidiki la finalul lunii iulie. Am înțeles că au crescut foarte mult prețurile în ceea ce privește meniurile pe terase, țigări și alimente. Ne ajutați să ne facem o idee ce înseamnă această creștere, la ce prețuri să ne așteptăm?”, a postat el.

Răspunsurile au fost prompte, iar oamenii au încercat să vină cu lămuriri. Ideea de bază a fost că Grecia este relativ ieftină sau oricum mai ieftină decât România.

„Așa se spune în fiecare an. Sunt ajustate și la ei prețurile, ca și la noi”, a comentat cineva.

„Am fost în Grecia săptămâna trecută, nu în Halkidiki, dar mă gândesc că nu sunt mari diferențe. Am mâncat la terase la prețuri aproximativ ca la noi, un gyros tradițional în piață e 3.5 euro, alte feluri mai sofisticate ceva mai scumpe. Cel mai mult la o cină am plătit în jur de 40 de euro”, i-a scris altcineva. „Câte persoane?”, a venit o întrebare. „Două persoane”, a răspuns acesta.

Mai scump decât în anii anteriori

Alții au venit cu recomandări. „Țigări din Bulgaria. Sunt mai ieftine”, a scris alt membru al grupului.

Suntem in Paralia, iar prețurile sunt ok. La plajă o bere, cafea, sau frape, 5 euro. La market o bere 1 euro, vin 2 euro. În general mai ieftine ca la noi. O porție de pește și fructe de mare pentru două persoane e 20 de euro. Ciorba e 7 euro, salate 6-7 euro, delicatese 14-16 euro. Oricum sunt prețuri pentru toate buzunarele și marfă de calitate”, a scris alt internaut.

Se poate mânca și cu 6 euro de persoană felul 2 cu salată și pâine… depinde de pretenții”, a explicat alt membru al grupului. „Luați o marjă de ~ 10% față de anul trecut!”, le-a recomandat altcineva.

„Am văzut azi o poză făcută pe Sithonia, fructele și legumele mai ieftine că în țară, alcoolul la același preț... dacă doriți să faceți comparație cu prețurile la tavernă, luați ca referință prețurile de pe litoralul românesc, sunt sigur că tot Grecia va fi mai ieftină, sau măcar la același preț”, a fost altă părere. „Așa este”, a venit prompt răspunsul de pe grup, iar oamenii i-au dat dreptate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România