Sibiu: Vicepreşedintele USR Şelimbăr a demisionat, fiind audiat de procurori într-un caz de corupţie şi luare de mită
Vicepreşedintele filialei USR din comuna Şelimbăr, Cristina Horotan, a demisionat din partid, ea fiind audiată vineri de procurori, cu suspiciunea că şi-ar fi ajutat soţul, arhitectul şef din primăria din localitate, ca să ia mită 3.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar, potrivit USR şi prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veştemean.
"Anunţăm oficial că doamna Cristina Horotan, membru USR Şelimbăr, şi-a dat demisia din Uniunea Salvaţi România şi, implicit, din toate funcţiile deţinute. Partidul nostru va susţine necondiţionat principiile privind justiţia. La intrarea în partid, fiecare membru este verificat din punct de vedere al integrităţii şi fiecare viitor membru dă o declaraţie pe propria răspundere ca nu are fapte sub incidenţa legii penale", se arată într-un comunicat de presă al USR Sibiu remis vineri AGERPRES.
Liderul filialei judeţene al USR Sibiu, Adrian Echert, a precizat pentru AGERPRES, că Cristina Horotan era vicepreşedintele filialei USR Şelimbăr.
Contactat de corespondentul AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Parchetul Sibiu, Ioan Veştemean, a arătat că "Cristina Horotan este audiată de procurori vineri". Cristina Horotan este audiată, după ce soţul ei a fost arestat joi, pentru corupţie şi o mită de 3.500 de euro luată de la un dezvoltator imobiliar.
Arhitectul şef al Primăriei din comuna Şelimbăr a fost reţinut după ce a luat mită 3.500 de euro, prin intermediul soţiei sale şi a altui complice, de la un dezvoltator imobiliar, pe care l-a condiţionat că nu-i avizează actele, până nu lucrează cu o firmă condusă de funcţionarul public şi soţia acestuia, potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veştemean.
"În fapt s-a reţinut că suspectul, funcţionar public angajat al unei primării de pe raza judeţului Sibiu, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a condiţionat, în mod insidios, dezvoltatorului imobiliar îndeplinirea acestor atribuţii de serviciu, respectiv avizarea favorabilă a unor documentaţii prealabile obţinerii autorizaţiei de construire, de încheierea unor contracte de prestări servicii cu o anumită societate de arhitectură, condusă în drept de complicele său, şi faptic de către el şi soţia sa, obţinând astfel un profit material injust al acestei societăţi de arhitectură, foloase materiale necuvenite care, în mod mediat, au ajuns în posesia familiei suspectului. De asemenea, soţia şi interpusul suspectului, aflaţi în cunoştinţă de cauză şi-au adus aportul la deghizarea şi încasarea mitei, în valoare de 2500 euro şi, respectiv 1000 euro", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Potrivit sursei citate, "în urma cercetărilor penale efectuate, s-a mai stabilit că acelaşi funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a procedat la îndeplinirea unor acte din sfera îndatoririlor sale de serviciu, respectiv verificarea şi avizarea de documentaţii de arhitectură, întocmite pentru doi dezvoltatori imobiliari de către societatea de arhitectură condusă faptic de el şi soţia sa, contribuind astfel la realizarea unui folos pentru sine şi pentru soţia sa."
La data de 17.01.2020 "a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul aceloraşi infracţiuni săvârşite de funcţionarul public", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Arhitectul şef a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, "pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi complicitate la comiterea infracţiunilor de corupţie, urmând ca acesta să fie prezentat în cursul zilei procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză." AGERPRES
Sursa foto: USR Sibiu /facebook.com