Sibiu: Secţia ATI non-COVID a Spitalului Judeţean, modernizată cu peste jumătate de milion de lei
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu a redeschis etajul al doilea al Secţiei Clinice ATI, după efectuarea unor lucrări de modernizare care au costat peste jumătate de milion de lei, aici urmând să fie trataţi bolnavii care nu au COVID-19, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.
"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a finalizat în această lună lucrările de modernizare desfăşurate în cadrul etajului doi ale Secţiei Clinice ATI. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 626.038,06 lei, investiţia fiind susţinută cu finanţare de la Consiliul Judeţean Sibiu care a asigurat o pondere de circa 46% din sumele necesar, respectivi din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 54%). Etajul a fost redeschis pentru activitatea medicală, fiind inclus în zona "verde"", se arată în comunicatul de presă al spitalului sibian.
Potrivit sursei citate, au fost înlocuite instalaţiile, modernizată reţeaua de oxigen şi montaţi senzori de siguranţă.
"Investiţia în modernizarea etajului II al secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă nu a fost una programată dar a fost necesară în urma celor constatate prin verificările periodice pe care le efectuăm pe teren la instalaţiile electrice şi la cele de oxigen. Acestea erau foarte vechi şi nu corespundeau cerinţelor actuale privind siguranţa. Prin urmare, din dorinţa de a asigura cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţii de terapie intensivă, care este una vitală, şi pentru ca pacienţii şi personalul să fie în siguranţă, am demarat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, care a asigurat o parte consistentă din investiţie, aceste lucrări complexe care au fost finalizate", a declarat managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Robert Fotache.
Dacă până acum în momentul efectuării unor lucrări în zona ATI sau în caz de necesitate trebuia oprită alimentarea cu oxigen în întreg Blocul Chirurgical, odată cu finalizarea modernizării reţelei de alimentare cu oxigen şi aer comprimat se poate asigura continuitatea activităţii medicale, fapt care este unul esenţial în zona chirurgicală şi zona ATI unde există un flux continuu de pacienţi.
Totodată, etajul II ATI a fost dotat cu mobilier nou, necesar derulării activităţii personalului, graţie unei sponsorizări generoase din partea Mobila ABC, în valoare de aproximativ 25.000 lei.
"Suplimentar modernizării instalaţiilor s-au efectuat şi lucrări de renovare şi a fost schimbat şi mobilierul pentru personal prin bunăvoinţa Mobila ABC care ne-a sponsorizat cu piesele de mobilier şi cărora le mulţumim pentru implicare", a mai adăugat managerul interimar al spitalului sibian, Robert Fotache.
În momentul de faţă, Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu are un număr total de 48 de paturi, dintre care 10 paturi ATI-COVID în zona roşie (modularul I) şi 38 de paturi în zona verde.
Spitalul intenţionează să realizeze şi modernizarea etajului I al secţiei ATI, investiţie care, cel mai probabil, va avea loc anul viitor.
Date suplimentare: Investiţiile programate în infrastructura actualului spital judeţean continuă. În prezent, mai multe pavilioane se află într-un proces complex de renovare şi modernizare: pavilionul Dermatologie, o parte a maternităţii precum şi Blocul Chirurgical - unde lucrările se desfăşoară etapizat şi pe zone, pentru a fi asigurată continuitatea activităţii medicale. Lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului "Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu", gestionat de Consiliul Judeţean Sibiu.
De asemenea, în prezent se desfăşoară şi lucrări de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe,tot în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, "Modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu", gestionat de Consiliul Judeţean Sibiu. Şi clădirea "Neurologie" a spitalului se află într-un proces de reabilitare completă şi dotare, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. AGERPRES