Sibiu: Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune; mii de persoane au fost vătămate

Sibiu: Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune; mii de persoane au fost vătămate

Poliţiştii şi procurorii de la crimă organizată au efectuat, miercuri, 39 de percheziţii în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, mii de persoane fiind înşelate prin promisiunea obţinerii unor locuri de muncă în străinătate.

Potrivit unor comunicate remise de DIICOT Sibiu, IGPR şi IPJ Sibiu, anchetatorii au efectuat 39 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile a 13 societăţi comerciale de pe raza judeţelor Sibiu (37), Teleorman (1) şi Hunedoara (1), într-o cauză în care sunt cercetaţi, în acest moment, 98 de suspecţi persoane fizice şi juridice.

În urma descinderilor, au fost aduse în vederea audierii 90 de persoane având calitatea de suspect şi 40 de persoane având calitatea de martor, arată sursele citate.

"Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 - prezent, în municipiul Sibiu au fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, administrate de aceleaşi persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate şi care în fapt nu au avut niciun moment intenţia desfăşurării efective a acesteia, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă, în vederea obţinerii de foloase necuvenite. Astfel, persoanele angrenate în activitatea infracţională au postat anunţuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiţii avantajoase în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesaţi să se prezinte la sediile din municipiul Sibiu unde, contra unor sume de bani cuprinse între 400 - 700 de lei, ofereau garanţia găsirii unui loc de muncă pentru cei interesaţi. În realitate, persoanele în cauză nu au întreprins nicio activitate în scopul obţinerii de locuri de muncă, urmărind doar obţinerea de câştiguri ilicite", precizează anchetatorii.

Conform acestora, până la acest moment s-a stabilit că au fost prejudiciate aproximativ 4.000 de persoane vătămate, de la care au fost încasate ilicit sume de peste 2.000.000 de lei, însă există indicii că, în realitate, numărul victimelor ar fi mult mai mare, de peste 10.000 de persoane.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi administrării probatoriului în cauză suma de peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile şi suporturi de stocare.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Sibiu, IPJ Teleorman, Hunedoara şi al jandarmilor, precum şi al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba-Iulia, SCCO Sibiu, SCCO Hunedoara şi SCCO Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”