Sibiu: Patru medici de la Urgenţa Spitalului Judeţean s-au îmbolnăvit de COVID-19

Sibiu: Patru medici de la Urgenţa Spitalului Judeţean s-au îmbolnăvit de COVID-19

Patru medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, singurul cu o secţie ATI pentru pacienţii cu COVID-19, nu mai vin la serviciu, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Liliana Coldea.

Întrebată dacă s-a mai infectat un medic de la UPU cu noul coronavirus, Liliana Coldea a precizat: "Este adevărat, cu încă un medic confirmat".

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, anunţase marţi seara, într-o conferinţă de presă, că trei medici de la UPU au COVID-19.

În ultimele 24 de ore, în UPU au fost consultaţi 213 pacienţi, din care o sută suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean, Decebal Todăriţă.

Adulţii suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 care au nevoie de internare, din tot judeţul Sibiu, se prezintă la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean aflată în municipiul Sibiu. Aici sunt preluate cele mai grave cazuri şi din alte boli sau persoanele rănite în accidente rutiere sau de alt fel. Medicii din UPU Sibiu se ocupă şi de pacienţii intubaţi, cărora le asigură asistenţă medicală de terapie intensivă, asta în condiţiile în care singurele 12 paturi ATI COVID din tot judeţul Sibiu, aflate în acest spital, sunt ocupate.

Unul din medicii de la UPU Sibiu, care tratează cazurile COVID-19, Voichiţa Halmaghi, a atras atenţia autorităţilor, de două zile, că nu mai ajung paturile pentru pacienţii cu noul coronavirus.

"Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă. (...) Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, de ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână, pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii, când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente, în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150", a arătat medicul Voichiţa Halmaghi. AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…