Show memorabil Coldplay la București. Cum s-a văzut concertul din tribune. Despre momentul Babasha FOTO VIDEO

Show memorabil Coldplay la București. Cum s-a văzut concertul din tribune. Despre momentul Babasha FOTO VIDEO

Zeci de mii de români au așteptat mulți ani ca trupa Coldplay, una dintre cele mai iubite de pe planetă, să vină să concerteze în România. Iar concertul memorabil de miercuri 12 iunie de pe Arena Națională a merit fiecare secundă, fiecare minut, fiecare zi și fiecare an de așteptare.

Solistul Chris Martin a avut o comunicare minunată cu publicul FOTO Daniel Robert Dinu/Gigxels

Solistul Chris Martin a avut o comunicare minunată cu publicul FOTO Daniel Robert Dinu/Gigxels

Nu țin minte să fi văzut vreodată o trupă cu atât de multă empatie, deschidere și comunicare cu publicul precum Coldplay. Iar apropierea, și la propriu și la figurat, de zecile de mii de fani, s-a simțit și prin faptul că scena a fost concepută altfel, întinzându-se până în mijlocul gazonului. Iar Chris Martin a fost pur și simplu magnific, plin de energie și suflet, ca și cum ar fi fost o seară între prieteni apropiați. Și așa a fost. O seară în care Chris Martin și colegii săi din trupa Coldplay au fost înconjurați de 50.000 de prieteni, de 50.000 de emoții infinite. Iar organizarea celor de la Emagic a fost una impecabilă.

Iar entuziasmul și vibe-ul pozitiv care a cuprins Bucureștiul grație primului concertul Coldplay (următorul va fi joi 13 iunie) s-a simțit cu ore bune înainte de show-ul propriu-zis. S-a simțit inclusiv în autobuzele electrice pline de fani până la refuz, autobuze cu care au mers inclusiv fani din Israel, Spania sau Marea Britanie. Oameni frumoși, oameni pasionați de muzică bună, oameni cu gusturi muzicale.

Înființată în 1996, trupa britanică Coldplay este recunoscută la nivel mondial pentru grija pe care o are față de mediu și de protecția mediului. Drept urmare, întreg conceptul show-ului de la București a fost centrat și pe mesaje multiple legate de sustenabilitate - până să înceapă concertul, pe ecranele rotunde imense din fața scenei au fost prezentate diferite cauze ce sunt susținute cu o parte din banii încasați din vânzarea biletelor, dar și cum fanii pot genera energie pentru scenă, cu ajutorul unor podele „kinetice” amplasate pe stadion, pe care erau invitați să sară și să danseze, sau a unor biciclete speciale pe care erau încurajați să pedaleze.

Concert iluminat de zeci de mii de brățări

Iar preocuparea cu fapta pentru mediu a celor de la Coldplay s-a văzut și prin faptul că fiecare participant a primit la intrare o brățară cu led-uri realizată din plastic reciclat, pe care a trebuit să o returneze la plecare. Iar aceste brățări au creat o atmosferă vizuală unică și emoționantă pe tot parcursul show-ului, întreg concertul fiind iluminat practic de zeci de mii de brățări cu led-uri ale căror culori se schimbau la fiecare melodie Coldplay.

Publicul a rezonat entuziast cu Coldplay încă de la primele melodii, de la ”Higher Power” și ”Adventure of a Lifetime” până la atât de emoționanta ”Paradise”.

Practic, atmosfera a fost plină de culoare (la propriu), de viață și de bucuria muzicii încă de la primele acorduri.

Chris Marin și-a cerut scuze că nu vorbește mai multă română

Chris Martin, solistul Coldplay, iubește tot ceea ce face, iubește și respectă fanii. Iar asta s-a văzut inclusiv prin faptul că a vorbit în mai multe reprize în română, spunând inclusiv: ”Mă bucur că ați venit”. Și tot Chris Martin a comunicat cu fiecare sector al stadionului în parte. ”Vă văd și vă simt pe toți”, a mărturisit solistul Coldplay în mai multe rânduri, stârnind zeci de mii de aplauze.

Și tot Chris Martin a îngenunchiat de mai multe ori în fața publicului. La un moment dat, Chris Martin și-a cerut scuze că nu vorbește mai multă română. Și a spus-o într-un mod empatic, sincer, plin de căldură, fără nimic fals.

Multe emoții a stârnit și momentul când Chris Martin a invitat-o să cânte cu el pe scenă pe Paula, o tânără ce și-a serbat ziua de naștere chiar în seara concertului.

Muzica trupei Coldplay, despre iubire în toate modurile

Momentul în care pe scenă s-au auzit manele a fost unul cumva neobișnuit. Da, a fost o disonanță muzicală greu digerabilă pentru multă lume să îl audă pe Babasha cântând o manea în plin concert Coldplay. Da, au fost multe voci care au spus că ar putut fi adus pe scenă un alt tânăr artist care să se muleze pe muzica atât de specială a celor de la Coldplay sau chiar un taraf autentic de lăutari. Da, au fost fani care au huiduit momentul. Dar până la urmă – să nu uităm asta – muzica înseamnă și toleranță, acceptare. Iar muzica celor de la Coldplay este despre iubire în toate modurile, fie și iubire neînțeleasă.

După ”momentul” Babasha, show-ul Coldplay a continuat cu aceeași intensitate și cu cei 50.000 de fani cântând și dansând pe ritmurile atât de cunoscute și molipsitoare ale trupei britanice.

”Lăsați telefoanele în buzunare și bucurați-vă de muzică și ridicați mâinile spre cer”

Unul dintre cele mai emoționante momente ale show-ului Coldplay a fost atunci când trupa a cântat atât de iubita melodie ”A Sky Full of Stars”. Iar cerul plin de stele s-a mutat preț de câteva minute pe Arena Națională. Și a fost altfel în cel mai frumos sens al sintagmei.

Chris Martin a făcut un apel special pentru fani: ”Lăsați telefoanele în buzunare și bucurați-vă de muzică și ridicați mâinile spre cer”. Iar apelul a fost ascultat, simțit, trăit.

Emoții mari au fost și atunci când Chris Martin a interpretat în limbajul semnelor hit-ul ”Something Just Like This” și purtând pe cap o mască de extraterestru, ca și colegii săi de trupă.

Cu greu vor putea fi uitate minutele când Chris Martin a improvizat la chitară în timp ce pe ecrane apăreau imagini cu fani entuziaști și fericiți din tribune.

Și, parafrazând hit-ul ”Hymn for the weekend”, pot spune că primul show Coldplay de la București a fost cumva ca un imn pentru toată viața. Un concert de neuitat , din dragoste pentru natură, oameni și muzică Un concert ce cu siguranță va fi ținut minte pe termen nelimitat de toți cei care au fost prezenți la concert, într-o seară plină de stele, atât pe cer, cât și pe Arena Națională. Viva la vida!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii