Sfaturi pentru stat la soare. Ce trebuie să știi înainte de a merge la plajă

Sfaturi pentru stat la soare. Ce trebuie să știi înainte de a merge la plajă

Sezonul vacanțelor a început deja și foarte mulți români au fost sau sunt pe malul mării sau la piscină, bucurându-se de soare. Dar există o serie de factori de care trebuie să ținem cont dacă vrem să obținem un bronz frumos și sănătos.

Soare puternic SURSĂ Arhiva Adevărul

Soare puternic SURSĂ Arhiva Adevărul

Cu toate acestea, susțin medicii, trebuie să fim foarte atenți atunci când mergem la plajă .

De foarte multe ori, cei care aleg să își petreacă ore întregi în soare uită de cremele speciale pe care le pot folosi pentru a se proteja împotriva arsurilor. Totodată, susțin medicii, există persoane care nu știu să folosească acest produs corespunzător, iar câteva mici detalii pot să păstreze pielea sănătoasă.

,,Este foarte important să ne protejăm de razele soarelui, mai ales în mijlocul zilei. Cu siguranță, hainele sunt cea mai bună metodă de protecție. Cu toate acestea, putem folosi și creme pentru protecție. Este important să cunoaștem un aspect de care multe persoane nu țin cont: este indicat ca atunci când suntem la plajă să aplicăm crema din oră în oră, nu doar în momentul în care ne expunem la soare. Din cauza transpirației sau în momentul în care ne băgăm în apa mării sau în piscină, aceasta își pierde efectul. Acest lucru ne-ar putea ajuta să ne protejăm împotriva arsurilor solare", a precizat prof. univ. dr. Laura Gheucă Solovăstru, medic dermatolog din Iași.

Vizita la dermatolog este obligatorie

Cadrele medicale susțin că este recomandat ca oamenii să facă o vizită la dermatolog înainte de a pleca în concediu. Totodată, există o anumită categorie de persoane pentru care acest aspect este obligatoriu.

,,Înainte de a merge în concediu este indicat să trecem pe la dermatolog. Astfel, vom putea ști să nu ne supunem anumitor riscuri. Totodată, persoanele care au alunițe cu forme sau culori ieșite din comun trebuie neapărat să meargă la medic înainte de a se expune la soare. Aceste alunițe pot avea potențial cangerigen, ce se poate activa în urma arsurilor solare", adaugă medicul ieșean.

Cum putem proteja copiii de arsurile solare

De foarte multe ori, la plajă, împreună cu părinții, se află și copiii. Conform doctorilor, adulții trebuie să ia în considerare un factor important, pentru a evita eventualele probleme de sănătate.

,,Există și părinți care aleg să meargă la plajă cu cei mici. Și pentru ei trebuie să luăm aceleași măsuri de protecție. Totodată, este important să menționăm că până la vârsta de 1 an nu este recomandat să expunem copilul la soare puternic, să îl ducem la plajă", a încheiat medicul dermatolog ieșean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

3 Condamnații penal Dan Diaconescu, Victor Micula Jr și Gigi Becali, locomotive în campania liderului extremist AUR, pe rețele de socializare și la post…

4 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…