Sfatul cercetătorilor în lupta contra Covid-19: Adăugați vitamina D în pâine și lapte!
Sfatul oamenilor de știință britanici, dar nu numai, vine în contextul în care mai multe studii au arătat că un nivel scăzut de vitamina D în organism crește riscul de infectare cu coronavirus și face ca simptomele să fie mult mai severe.
Apoi, un studiu realizat recent în Spania a arătat că dintre subiecții testați, toți cu teste pozitive de Covid-19, 82% aveau deficit de vitamina D , arată The Guardian .
În Marea Britanie, de exemplu, peste jumătate din populație are o astfel de deficiență, de aici și îndemnul oamenilor de știință.
Totuși, există și alți cercetători care neagă această teorie, spunând că nivelul de vitamina D nu are niciun efect asupra bolilor respiratorii.
Deficitul de vitamina D poate provoca rahitism la copii și osteomalacie la adulți, adică oase moi, care duc la deformări ale corpului.
Autoritățile din domeniul sănătății din Marea Britanie au respins, în ultimii 10 ani, cererile de a fortifica alimente de bază cu astfel de vitamine, o practică des întâlnită în țări ca Finlanda, Suedia, Australia, SUA și Canada.