SENZAȚIONAL! Reacția lui Liviu Avram după ce Proasta României i-a scris lui Juncker: Mi-aș da un deget de la mâna stângă ca să-i răspund eu Vioricăi Dăncilă.

SENZAȚIONAL! Reacția lui Liviu Avram după ce Proasta României i-a scris lui Juncker: Mi-aș da un deget de la mâna stângă ca să-i răspund eu Vioricăi Dăncilă.

Senzațional! Reacția lui Liviu Avram după ce Proasta României i-a scris lui Juncker: Mi-aș da un deget de la mâna stângă ca să-i răspund eu Vioricăi Dăncilă. Oameni buni, Liviu Avram are dreptate. De astăzi, prin lașitatea și prostia acestei râme minciuna și manipularea au devenit politică oficială de stat. Proasta asta, în inconștiența ei, a citit în ședința de Guvern niște minciuni ordinare interpretate manipulator cum nici comuniștii nu făceau!

Ce a scris Avram pe Facebook:

„Viorica chiar a comis-o: i-a scris azi președintelui Comisiei Europene în legătură cu așa-numita „Listă neagră a demnitarilor condamnați direct de la Bruxelles”. Câteva observații:

- Viorica Dăncilă a distribuit tot azi scrisoarea către presă. Asta e diplomație de tip sovietic.
- Îi cere lui Juncker clarificări, dar nu formulează care e problema  :-D.
- Îl întreabă pe Juncker dacă documentul este autentic și asumat instituțional (deși știe că este emis de Comisia Europeană, deci e autentic și asumat).
- Îl întreabă dacă e singurul document de acest tip, deși puțin mai jos tot ea spune că Tudorel Toader a informat-o că e o practică curentă.

Ce-o fi în capul acestei femei? Mi-aș da un deget de la mâna stângă ca să fiu eu în locul lui Juncker și să-i răspund Vioricăi Dăncilă.”

Aveți în continuare textul scrisorii. Probabil că oamenii ăia de la Bruxelles o să creadă că suntem un popor de idioți când vor citi aceste imbecilități:

„Data: 21.03.2018

Președintelui Comisiei Europene, 
Jean-Claude JUNCKER,
Stimate domnule președinte,

În calitate de prim-ministru al Guvernului României, am responsabilitatea să apelez la toate pârghiile legale și morale pentru protejarea și promovarea României ca stat democratic în care funcționează separația puterilor în stat, independența justiției și în care sunt garantate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului.

Domnia legii și apărarea statului de drept sunt pilonii fundamentali ai consolidării oricărei societăți democratice, așa cum este cea a țării mele. Este convingerea mea, a Guvernului României și a tuturor celor care împărtășesc valorile democratice.

Din aceste considerente și având în vedere convingerile noastre comune, mă adresez dumneavoastră, domnule președinte, în legătură cu un subiect care preocupă și îngrijorează opinia publică din România. Mă refer la o scrisoare atribuită Comisiei Europene, datată 10 octombrie 2012, transmisă ministrului Justiției de la acel moment, doamna Mona Pivniceru, care conține 21 de cerințe adresate de instituția europeană Guvernului României referitoare la Mecanismul de Cooperare și Verificare. Între aceste cerințe se regăsesc și solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale și anumite persoane cercetate penal pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de abuz în serviciu, respectiv George Becali, Adrian Năstase, Șerban Alexandru Brădișteanu, George Copos, Tudor Alexandru Chiuariu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu.

Având în vedere relația de parteneriat construită de România cu Uniunea Europeană, relație bazată pe transparență și încredere, vă adresez, domnule președinte, rugămintea de a clarifica aspectele de fapt și de drept cu privire la documentul în cauză. Este esențial pentru colaborarea noastră instituțională și pentru consolidarea funcționării justiției în România să lămurim dacă documentul atribuit Comisiei Europene este unul autentic, asumat instituțional, și dacă este singurul document de acest fel, de natură să aducă ingerințe în funcționarea justiției și separația puterilor în stat. 

Îmi exprim convingerea că în scurt timp, prin implicarea dumneavoastră directă, vom avea posibilitatea să înțelegem rațiunile, motivele și criteriile care au stat la baza întocmirii de către reprezentanții Comisiei Europene a acestei liste nominale, modalitatea în care informațiile solicitate și obținute de către instituția europeană au contribuit la analizarea și, mai ales, la evaluarea progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Consider că se impun clarificări urgente, domnule președinte Juncker, cu atât mai mult cu cât, la solicitarea mea, ministrul Justiției, domnul Tudor Toader, m-a informat că transmiterea unor astfel de cerințe imperative autorităților române de către Comisia Europeană a constituit o practică repetată.

Sunt ferm convinsă că răspunsul dumneavoastră va include detalii relevante și utile, care să ne permită, în continuare, obținerea de rezultate semnificative în cadrul MCV, întemeiate pe valorile respectării democrației, statului de drept, drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului, într-o societate caracterizată prin lipsa oricărei discriminări, justiție, dreptate, adevăr și egalitate în drepturi.

Am încredere deplină în menținerea unui dialog efectiv, echilibrat și eficient cu dumneavoastră, în urma căruia statul de drept și justiția din România să fie mai puternice și mai bine consolidate, în spiritul principiilor și valorilor europene care ne unesc.

Din considerentele menționate mai sus și având în vedere progresele făcute de România în domeniul justiției, subliniez, din nou, domnule președinte, că se impune ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, pentru a îndepărta orice urmă de îndoială și pentru a nu afecta credibilitatea relației noastre de parteneriat.

Vă rog să primiți, stimate domnule președinte, considerația mea deosebită,

VIORICA DĂNCILĂ

PRIM-MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI”

Varianta în engleză:

Doi fosti ministri ai Justitiei o contrazic pe Dancila si sparg balonul de sapun umflat de PSD
 
Suspiciunile lansate recent in spatiul public de Antena3 si Guvernul Romaniei cu privire la informatiile cerute in 2012 de Comisia Europeana in vederea redactarii raportului MCVsunt demontate de explicatiile publice oferite de fostii ministri ai Justitiei Catalin Predoiu si Mona Pivniceru.

Marti seara, Catalin Predoiu a intervenit telefonic la Antena3 si a explicat ca solicitarile Comisiei Europene se refereau strict la informatii publice si veneau la Ministerul Justitiei, pentru ca acolo se centralizau toate datele care urmau sa fie utilizate apoi pentru redactarea rapoartelor bianuale in cadrul MCV.

"Acolo nu-mi amintesc sa fi fost nominal niste cazuri, ci toate cazurile de mare coruptie de pe rolul Inaltei Curti care aveau o durata de judecata de patru ani. Deci dansii solicitau informatii care erau publice, erau pe site, erau integrate de Inalta Curte, erau la minister si ministerul, mai departe... Erau informatii cunoscute de parti, de avocati, partial si de public privind termene.

Ce urmarea Comisia Europeana era sa vada daca aceste dosare treneaza pe rolul Curtii si sa inteleaga de ce: E o chestiune legata de lege? Atunci dansii recomandau schimbarea legilor. E o chestiune legata de lipsa de personal si atunci recomandau suplimentarea judecatorilor la Inalta Curte? Sau, pur si simplu, era o chestiune subiectiva?", a declarat fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, jurnalistul Liviu Avram a reamintit, miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca si fostul ministru al Justitiei Mona Pivniceru a declarat in 2012 ca Romaniei nu i s-a cerut sa dea date din dosare, ci doar sa prezinte stadiul lor. 

Mona Pivniceru: Comisia monitorizeaza propriile noastre promisiuni

Intr-adevar, Mona Pivniceru, in prezent judecator al Curtii Constitutionale, sustinea atunci ca nu se poate vorbi despre o ingerinta a Comisiei Europene, ci doar despre faptul ca Romania a facut niste angajamente odata cu aderarea la UE si trebuie sa le si le respecte.

"De la instituirea Mecanismului (MCV - n.red.) Romania s-a obligat la anumite conditionalitati, singura si le-a propus ca standard, ca obiective de atins. Comisia monitorizeaza propriile noastre promisiuni. Comisia nu a cerut date din dosar, ci a cerut sa se explice care este stadiul lucrarilor, adica procedura care a fost desfasurata in acele dosare.

Deci, atata vreme cat ne-am obligat ca stat sa respectam niste standarde, ne-am asumat niste obligatii internationale, nu putem avea acum un dublu limbaj", declara atunci Mona Pivniceru intr-o emisiune la Realitatea TV, conform Agerpres.

La fel ca si predecesorul sau, Mona Pivniceru a subliniat atunci ca stadiul unui dosar este public si poate fi verificat de oricine prin sistemul ECRIS al dosarelor din instanta.

"Sunt cateva sintagme in Tratatul Uniunii care permit aceste controale, dar ele sunt controale asumate de noi", a mai subliniat Mona Pivniceru.

In ciuda acestor evidente, premierul Viorica Dancila, fost europarlamentar, a anuntat miercuri ca ii va trimite o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, in care ii va cere explicatii cu privire la informatiile solicitate in vederea redactarii rapoartelor MCV in perioada 2012-2018.






populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”