Sentinţă în dosarul de corupţie care a zguduit Poliţia Timiş. Doi foşti comisari-şefi, condamnaţi la închisoare, la fel şi fostul primar al Recaşului

Sentinţă în dosarul de corupţie care a zguduit Poliţia Timiş. Doi foşti comisari-şefi, condamnaţi la închisoare, la fel şi fostul primar al Recaşului

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa în dosarul de corupţie al IPJ Timiş. Au fost condamnaţi la închisoare foştii inspectori şefi Sorin Munteanu şi Florin Bolbos, la fel şi fostul primar al oraşului Recaş, Pavel Teodor, scrie Adevărul .

Scandalul a fost declanşat în 2015, când primarul din Recaş, Teodor Pavel, a făcut presiuni asupra poliţiştilor locali şi a conducerii IPJ să-l sancţioneze pe un agent de poliţie din Recaş care controla maşinile unor apropiaţi ai săi. Teodor Pavel a fost reţinut şi arestat preventiv de DNA alături de şeful poliţiei Recaş şi doi adjuncţi de la IPJ Timiş, Sorin Muntean şi Florin Bolbos.
Aceştia au fost acuzaţi de instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu.

După cinci amânări, Curtea de Apel Timişoara a dat, joi, sentinţa în dosarul de corupţie de la IPJ Timiş
Foştii comisari-şefi Sorin Munteanu şi Florin Bolbos au fost condamnaţi la trei ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Ca pedeapsă complementară, lui Sorin Munteanu i se interzice inculpaţilor dreptul de a fi aleşi în autorităţile publice sau în alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de poliţist pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, din pedeapsă fiind dedusă perioada arestării preventive şi arestului la domiciliu.
În cazul lui Florin Bolbos s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere, timp de trei ani, timp în care inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri, printre care şi frecventarea unor programe de reintegrare derulate de serviciul de probaţiune.
Conform sentinţei, Bolbos trebuie să mai preseteze 75 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadul primăriei Timişoara sau a inspectoratului şcolar. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi Temu Marian Dorinel, fost şef al poliţiei Recaş.
Fostul primar din Recaş, condamnat la treu ani de închisoare
Fostul primar Pavel Teodor a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. Ca pedeapsă complementară, i se interzice exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice locale sau în alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
Pavel Teodor a mai fost condamnat la un an şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la uzurparea funcţiei, pedepsele fiind contopite la pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de cinci luni şi zece zile închisoare, urmând ca Pavel Teodor să execute trei ani, cinci luni şi zece zile închisoare în regim privativ de libertate, cu interzicerea dreptului de a fi ales sau numit în funcţii publice timp de trei ani, urmând să fie scăzute cele patru luni de arestare preventivă şi arest la domiciliu.

Acţiune civilă formulată de poliţistul de la care a început scandalul
Doru Brezescu, şef al poliţiei locale Recaş la vremea respectivă, a fost condamnat la un an şi patru luni cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare a funcţiei.
Inculpatul Milutinovici Eugen, fostul secretar general al PSD Timiş, a primit şi el o pedeapsă de doi ani şi opt luni cu suspendare pentru săvârşirea de instigare la abuz în serviciu, cu suspendare, sub supraveghere, urmând să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul primăriei Timişoara sau a Inspectoratului Şcolar Timiş.
Dumitru Duma, agentul de poliţie din Recaş de la care a început scandalul, trebuie să primească de la inculpaţi daune materiale de 2.551 lei şi daune morale în valoare de 7.000 de euro.
Instanţa a mai obligă inculpaţii la plata a câte 3.000 lei fiecare, cheltuieli judiciare.
Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 10 zile de la comunicare.


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!