Sentință FINALĂ în Cazul Ridzi/5 ani cu executare în primă instanță
Completul de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție va da luni sentința finală în cazul fostului ministru al Tineretului și Sportului.
Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, a fost condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Sentinta a fost atacată apoi la Completul de 5 judecători.
Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.
Monica Iacob Ridzi a mai primit si alte pedepse in acelasi dosar, de 3 ani, 1 an si 6 luni, 4 ani, respectiv 3 ani pentru alte infractiuni. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 5 ani de inchisoare cu executare. In plus, Monicai Iacob Ridzi ii sunt interzise unele drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.
De asemenea, apartamentul din Petrosani si un teren intravilan ale Monicai Iacob Ridzi, precum si jumatate dintr-o casa pe care o detine in coparticipatie, au fost mentinute sub sechestru de judecatorii ICCJ care l-au condamnat, luni, pe fostul ministru la cinci ani de inchisoare cu executare.
Alta condamnare in acest dosar a primit Ioana Elena Varsta, fosta consiliera a lui Ridzi, condamnata la 5 ani cu executare. De asemenea, Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009), a primit 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.