Senatorul Eugen Pîrvulescu, ridicat de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu, ridicat de DNA

ugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost ridicat vineri dimineață de procurorii DNA, precizează surse G4Media. El este deja trimis în judecată de DNA pentru că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță Teleorman.

UPDATE Ora 12:16 La DNA a fost adus și Radu Mărgineanu, care ar fi și el membru al Masoneriei. Acesta este și nașul lui Alin Petrache.

Radu Mărgineanu Sursa foto: captură video

De asemenea, la DNA a venit și avocatul Cristi Ene, pentru a-l reprezenta pe Pîrvulescu.

UPDATE Ora 10.44: Mihai Apostolache, președintele partidului România în Acțiune a precizat pentru G4Media că Eugen Pîrvulescu nu este membru al partidului. Pîrvulescu anunțase într-un ziar local că se alătură echipei lui Mircea Geoană.

UPDATE Ora 10.19: Senatorul Eugen Pîrvulescu a ajuns la sediul DNA.

Eugen Pîrvulescu Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE Ora 10.15: Senatorul Eugen Pîrvulescu este suspectat de DNA de instigare la cumpărare de influenţă într-un dosar de corupţie privind eliberarea unui certificat ORNISS, potrivit surselor G4Media.

La DNA a fost adus în același dosar și Gheorghe Florea, care ar fi membru al Masoneriei. În 2018, Newsweek a scris despre legăturile pe care acesta le-ar avea cu Rusia.

Gheorghe Florea a fost anchetat și în dosarul deschis în 2008 în care primarul orașului Voluntari Florentin Pandele a fost anchetat în legătura cu construcția ilegală a unui complex imobiliar, însă în final a fost achitat.

UPDATE, ora 9.20

Surse apropiate anchetei spun că senatorul este cercetat pentru instigare la cumpărarea de influență

Știrea inițială:

Recent, el a anunțat că pleacă din PNL, partid pe listele căruia a candidat și a fost ales la alegerile din 2020, și că se alătură echipei lui Mircea Geoană.

„Vreau să mulţumesc, în mod deosebit, colegilor senatori PNL, în ultimii patru ani de zile, precum şi celorlalţi, din ultimi opt ani, pentru colaborare pentru familia liberală. Mă dezafiliez din Grupul Naţional Liberal, senatorilor liberali, şi voi activa ca independent începând de astăzi”, a declarat Pîrvulescu, în 7 octombrie, potrivit Agerpres. El a anunțat atunci într-un ziar local că intră în echipa lui Geoană.

Pîrvulescu a fost trimis în ianuarie 2022 în judecată de DNA. Procurorii susțin că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță. El este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperirea epocală din mina Treptele Romane. Unde ducea galeria săpată în Antichitate, de căutătorii de aur

2 VIDEO „A intrat peste mine, eram în lenjerie intimă în pat, nu știu unde se ajungea”

3 Se prăbușește AUR? / „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"

4 „Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea”

5 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia din partea Ucrainei!