Semnul de circulație pe care nimeni nu îl știe, dar nu ar trebui ignorat niciodată

Semnul de circulație pe care nimeni nu îl știe, dar nu ar trebui ignorat niciodată

Scopul său este de a informa și de a sensibiliza conducătorii auto cu privire la pericolul sporit al anumitor secțiuni ale rețelei rutiere.

Indicatorul rutier avertizare A55 Punct negru semnalează o zonă cu risc ridicat

Indicatorul rutier avertizare A55 Punct negru semnalează o zonă cu risc ridicat

Siguranța rutieră este o prioritate pentru fiecare țară, motiv pentru care indicatoarele rutiere sunt în continuă evoluție pentru a oferi șoferilor informații specifice și precise cu privire la pericolele potențiale.

În timp ce majoritatea indicatoarelor sunt ușor de recunoscut și au un mesaj clar, unele indicatoare mai noi, cum ar fi cel cu punctul negru, pot fi confuze pentru șoferi, care trebuie să le cunoască semnificația.

Acest semn a fost amplasat pe drumurile din mai multe țări europene în ultimul deceniu și are o formă triunghiulară cu o margine roșie, cu un punct negru mare pe un fundal alb.

Categoria din care face parte este cea a semnelor de avertizare , iar șoferii care îl întâlnesc sunt informați că intră pe un drum cu un risc ridicat de accidente rutiere.

De fapt, noul semn este amplasat pe anumite drumuri unde au avut loc cel puțin 10 accidente rutiere grave cu cel puțin 10 decese în ultimii cinci ani consecutivi.

Prin urmare, atunci când vă aflați pe o șosea cu acest semn de circulație, ar trebui să fiți mult mai atenți la trafic și la împrejurimi. Cu toate acestea, este foarte recomandat să vă reduceți viteza de deplasare pentru a preveni orice situație periculoasă în timp ce conduceți pe acest drum.

Punerea sa în aplicare și-a dovedit deja eficiența în mai multe țări europene, unde a contribuit la reducerea accidentelor rutiere în locurile cu risc ridicat. Sensibilizarea și participarea activă a conducătorilor auto sunt esențiale pentru atingerea obiectivului comun: drumuri mai sigure pentru toți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este Daniela Crudu...

2 VIDEO Loredana, noi imagini ale scufundării în abis...

3 „Când apare «cioclul» în sediu, știm că cineva va fi determinat să demisioneze” / Secretele murdare ale marilor companii IT din România dezvăluite de un…

4 N-are dreptate Rareș Bogdan când spune ceea ce spune?

5 VIDEO Vomitiv natural...