Semnele care arată că moartea este aproape. Sunt oameni care au spus «în seara asta o să mor, știu asta, pot să simt»

Semnele care arată că moartea este aproape. Sunt oameni care au spus «în seara asta o să mor, știu asta, pot să simt»

Să îi vezi pe cei dragi murind nu este niciodată un lucru ușor. Asistenta Julie McFadden, care activează în domeniul îngrijirii paliative, susține că există șase semne care dezvăluie că moartea este aproape.

Semnele care dezvăluie că moartea este aproape Foto: Shutterstock

Semnele care dezvăluie că moartea este aproape Foto: Shutterstock

Asistenta, în vârstă de 41 de ani, trăiește în Los Angeles și își petrece timpul administrând îngrijiri paliative pacienților. De asemenea, aceasta împărtășește, pe rețelele sociale, fenomenele comune petrecute pe patul de moarte pe care le vede printre persoanele de care are grijă, potrivit Metro News .

Aceasta susține că nu toată lumea poate experimenta toate aceste semne, dar pot exista șanse mari să fii martor la o parte dintre ele. „Este foarte greu de crezut că aceste lucruri se întâmplă cu adevărat”, spune Julie în videoclipul ei de pe YouTube, „dar acestea sunt lucruri pe care le vedem de obicei”, susține aceasta.

Prima dintre ele este luciditatea terminală. „Acest lucru se întâmplă atunci când cineva care arată foarte bolnav va primi brusc o explozie de energie și va părea că se îmbunătățește”, explică Julie în videoclipul ei.

Asistenta spune că sunt persoane care cred că există o explozie de cortizol care îi face ca starea lor să se îmbunătățească. „Luciditatea terminală pare că cineva va muri foarte curând, apoi dintr-o dată au o explozie de energie, se ridică, au o zi cu adevărat grozavă și le este brusc foame și brusc sunt capabili să meargă – foarte alert și orientați – apoi de obicei, într-o zi sau două vor muri”, susține ea.

„Asta poate fi partea grea, poți crede că se îmbunătățesc, apoi mor, ceea ce poate fi devastator”, mai spune aceasta.

„Am avut oameni care au spus «în seara asta o să mor, știu asta, pot să simt» și apoi o fac”

Al doilea fenomen este viziunea. Asistenta crede că este cel mai discutat dintre toate fenomenele întâlnite pe patul de moarte . „Nu este despre halucinații și psihoze sau despre a vedea lucruri din cauza bolilor mintale, este diferit”, spune aceasta.

Asistenta consideră că acest lucru: „Se întâmplă de obicei cu câteva săptămâni înainte de moarte, ei pot fi conștienți și pot avea o conversație normală cu familia lor și spun că își văd tatăl mort în colț care zâmbește și le spune că vine să-i ia curând și să nu-și facă griji”.