Semnal de alarmă? Miliardarul Buffett a vândut din nou acţiuni Bank of America de 845 de milioane de dolari

Semnal de alarmă? Miliardarul Buffett a vândut din nou acţiuni Bank of America de 845 de milioane de dolari

Miliardarul Buffett a vândut din nou acţiuni Bank of America, în valoare de aproximativ 845 de milioane de dolari, scrie Hotnews.

Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, şi-a redus din nou pachetul de acţiuni la Bank of America, cu o vânzare de acţiuni în valoare de aproximativ 845 de milioane de dolari, potrivit documentelor depuse la autoritatea de reglementare a sectorului financiar, transmite Reuters.

Conglomeratul condus de unul dintre cei mai veneraţi investitori ai lumii a vândut acţiuni în valoare de peste 6 miliarde de dolari la a doua bancă din SUA ca mărime, în şapte runde de vânzări de acţiuni, efectuate din iulie.

Warren Buffett s-a născut în Omaha, Nebraska. Familia lui nu era bogată, dar el s-a arătat interesat de investiții încă de la o vârstă fragedă. Media notează că s-a inspirat dintr-o carte pe care a împrumutat-o ​​de la biblioteca locală la vârsta de 7 ani: „1.000 Ways to Make $1.000”. În anuarul școlar din ultimul an de liceu, lângă poza lui scria: „Îi place matematica, poate deveni pe viitor agent de bursă”.

În cele din urmă, Buffett a devenit mai mult decât un agent de bursă. Astăzi este considerat unul dintre cei mai mari investitori ai tuturor timpurilor.

Valoarea companiei sale, Berkshire Hathaway, prin care își face celebrele investiții, a spart miercuri bariera de 1 trilion. dolari. De fapt, Berkshire este singura companie din SUA în afara sectorului tehnologic care a atins acest prag etapă. Celelalte companii cu o capitalizare de peste 1 trilion dolari sunt Apple, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon.com și Meta Platforms.

Buffett, acum în vârstă de 94 de ani, se află la cârma lui Berkshire Hathaway din 1965. De atunci, acțiunile sale au crescut cu peste 5.600.000%, sau aproximativ 20% anual (aproape de două ori mai mult decât cea a randamentul corespunzător dat în aceeași perioadă de S&P 500).

Deși Buffett și-a donat o mare parte din averea sa unor organizații de caritate, el încă mai are 144,9 miliarde de dolari și titlul de al 6-lea cel mai bogat om din lume.

Deja de la 10 ani hotărâse că ceea ce își dorea să facă în viață este să facă bani. În timpul unei călătorii la New York cu tatăl său, a luat masa cu Dutchman At Moll, un impresionant agent de bursă de pe Wall Street. „După masă, a venit un tip cu o tavă, care avea pe ea diverse feluri de frunze de tutun. Domnul Mole a ales frunzele pe care le dorea și i-a făcut un trabuc. Și apoi m-am gândit: asta este, nu există nimic mai bun decât așa ceva: Un trabuc personalizat”, și-a amintit Buffett despre ziua care avea să-i definească restul vieții.

Primele investiții

Un an mai târziu, și-a încercat norocul pentru prima dată pe Wall Street. La 11 ani, a cumpărat trei acțiuni ale companiei petroliere Cities Services Preferred, la 38 de dolari.

Deși prețul acțiunilor a scăzut la 27 de dolari, tânărul Buffett și-a păstrat calmul și nu a vândut până când a ajuns la 40 de dolari, făcând un mic profit. Când a văzut în sfârșit prețul Cities Services Preferred urcând la aproape 200 de dolari la scurt timp, Buffett a învățat o lecție bună și s-a inspirat de strategia de investiții pentru care este celebru până în zilele noastre: „Cumpărați și așteptați”.

Pe această strategie, Buffett a construit profilul „înțeleptului din Omaha”, așa cum este numit, și a transformat adunarea generală anuală a acționarilor companiei sale, Berkshire Hathaway, într-un „Woodstock al capitalismului”. În fiecare an, câteva zeci de mii de acționari ai companiei lui Buffett se adună în Omaha pentru un festival de patru zile, care are totul. Standuri în care zecile de afaceri achiziționate de Berkshire își vând produsele, seminarii de investiții, oportunități de creare de rețele, lansări de cărți șamd.

În fiecare an, pierdut în mulțime, el joacă cărți, mănâncă înghețată, pozează pentru selfie-uri cu fanii săi și mai ales bea Coca Cola una după alta. Adorația lui pentru băutura răcoritoare care este considerată sinonimă cu stilul de viață american a fost cea care l-a determinat în 1988 să investească peste 1 miliard de dolari în Compania Coca Cola.

„Sunt un sfert Coca Cola”, a spus el odată pentru revista Fortune, dezvăluind că bea cel puțin cinci cutii pe zi.

Buffett își trăiește viața de zi cu zi „americănește” și își modelează portofoliul în consecință. Fidel principiului său de a nu investi în companii pe care nu le înțelege, el a preferat de cinci decenii să parieze pe consumatorul american. Astăzi, Berkshire Hathaway vinde americanilor totul: de la cărămizi și baterii până la lenjerie intimă și cizme de cowboy. Cu afaceri care variază de la producție la retail și de la asigurări la căi ferate, companiile lui Berkshire Hathaway angajează 360.000 de oameni.

Cât despre Buffett însuși, care are acum o avere de 100 de miliarde de dolari, este cunoscut pentru stilul său de viață cumpătat.

Ia transportul public, locuiește încă în aceeași casă pe care a cumpărat-o în 1957 cu 31.500 de dolari și mănâncă la McDonald’s cu cupoane.


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

2 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 O expertă româncă din SUA propune o soluție care i-ar opri pe ruși să mai atace Ucraina. „Mă tem că mulți vor să-i pună pe masă viitorul”