Semifinala „Vedeta populară“, în duminica Rusaliilor, la TVR 1

Semifinala „Vedeta populară“, în duminica Rusaliilor, la TVR 1

Cu ritualuri de nuntă din toată ţara şi cântece din folclorul minorităţilor naţionale, cei nouă semifinalişti sunt pregătiţi de spectacol.

Iuliana Tudor și semifinaliștii „Vedeta populară“ FOTO TVR

Iuliana Tudor și semifinaliștii „Vedeta populară“ FOTO TVR

După şapte ediţii ale talent-show-ului de folclor, nouă concurenți au reușit să ajungă în semifinală și sunt pregătiți să ne arate că merită mai mult decât atât. Unii dintre ei sunt la doua participare în concursul de talente şi visează la această seară de ani întregi. Doar cinci dintre ei se vor califica, însă, în Marea Finală. Cine sunt cei mai buni dintre cei buni aflăm pe 4 iunie, de la ora 21.00, când Iuliana Tudor ne aşteaptă la TVR 1, la semifinala „Vedeta populară“.

În prima probă, fiecare concurent va interpreta un cântec dintr-un ritual de nuntă din zona pe care o reprezintă. Proba a doua îi pune în ipostaza de a prezenta o piesă din folclorul minorităţilor naţionale. Se anunţă, aşadar, o seară plină de culoare, ritmuri şi voie bună.

Cine sunt semifinaliștii „Vedeta populară“

Daniel Breban, de 17 ani, vine din Țara Chioarului să ne convingă cu glasul, dar şi cu viola sa. Iar pentru a doua probă, tânărul a ales o melodie din folclorul bulgăresc.

Medic de profesie, Zvonko Trailovici, de 43 de ani, a păstrat mereu în suflet folclorul din Valea Timocului, unde a copilărit. Pentru prima oară, va cânta pe o scenă un cântec din folclorul sârbesc.

Botoşăneanca Sabrina Aiacoboaie, de 16 ani, s-a bucurat cel mai mult de calificarea în semifinală, ea fiind cea care şi-a câştigat locul prin tragere la sorţi, primind a doua şansă. Folclorul german nu i-a pus mari probleme, după ce a reuşit să descifreze versurile melodiei pe care o va prezenta.

Sebastian Șerban, din Mureș, are 20 ani, lucrează în IT şi este semifinalistul care ne-a încântat în prima ediţie a sezonului 9 „Vedeta populară”. Îl vom vedea şi pe el duminică, la TVR 1, interpretând o baladă haiducească maghiară.

Pasionată de modelling și folclor, gorjeana Simina Popescu, de 17 ani, este câştigătoarea ultimei ediţii de concurs, alături de Zvonko Trailovici. O vom asculta cu o piesă de joc din folclorul ucrainean. E la a doua participare la „Vedeta populară”, aşa că are ambiţii mari!

De aceeaşi vârstă este şi Roxana Goia, care vine din Timiș la fel de hotărâtă... şi cu un busuioc, pentru noroc! Ba chiar şi cu o piesă extrem de emoţionantă din folclorul italian.

La rândul ei, Anda Horoba, de 24 ani, de pe Valea Țibleșului, crede că are mai multe şanse la calificare dacă urcă pe scena emisiunii însoţită de... toţi membrii familiei! Vom vedea dacă îi va impresiona astfel pe cei cinci juraţi. Şi dacă nu, mai are o şansă cu folclorul ucrainean, în proba a doua.

Despre „petrecerea burlacilor”... în variantă bucovineană ne va cânta Petronela Popa, o suceaveancă de 19 ani. Tot ea ne va aduce pe scenă bucuria folclorului aromân.

Iar Alexandru Staicu, de 16 ani, ne arată frumoasele obiceiuri din Teleorman. „Roger”, fratele lui Ioniță din Clejani, l-a ajutat cu documentarea pentru piesa din folclorul ţigănesc pe care o va cânta la a doua probă, tot el oferindu-i şi o pălărie tradiţională, pentru autenticitate...

Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion, cei cinci membri ai juriului, vor analiza atent fiecare artist în parte, cântărind cine merită să ajungă în Finală. Iar Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, dirijor Cristian Obrejan, acompaniază toate momentele muzicale ale serii. Tot Junii Sibiului sunt şi cei care îi vor însoţi pe artişti cu momente coregrafice semnate de Silvia Macrea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 De citit...

4 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii