Șeful securității de la Centrala Nucleară Zaporojie a fost lichidat. Imaginile atentatului asupra colaboratorului pro-rus

Șeful securității de la Centrala Nucleară Zaporojie a fost lichidat. Imaginile atentatului asupra colaboratorului pro-rus

Vineri, 4 octombrie, un colaborator rus a fost ucis în orașul Enerhodar ocupat de ruși. O mașină în care se afla Andrii Korotkii, „șeful securității fizice” de la centrala nucleară Zaporojie, a explodat.

explozie masina gif

Potrivit biroului de presă al serviciului de informații al Ministerului Apărării din Ucraina, acest colaborator este implicat în organizarea și executarea crimelor de război și în represiunea ucrainenilor aflați sub ocupație, scrie trueua.info.

Se remarcă faptul că, după ce ocupanții ruși au confiscat centrala ZNPP, acesta a cooperat în mod voluntar cu oamenii lui Putin. Bărbatul le-a dat invadatorilor o listă a angajaților, cu datele lor personale, indicând cetățenii cu o poziție pro-ucraineană.

„El a luat parte la represiunile împotriva personalului centralei nucleare, la crime de război împotriva civililor din Enerhodar, ocupată temporar”, a adăugat DIU.

De asemenea, Korotkii a organizat în mod regulat evenimente menite să sprijine armata rusă de ocupație și, în calitate de membru al partidului Rusia Unită al dictatorului rus Vladimir Putin, a condus așa-numitul „consiliu al deputaților” din Enerhodar.

„Serviciul de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei reamintește că fiecare criminal de război se va confrunta cu o dreaptă pedeapsă”, a precizat serviciul de informații.

La 1 octombrie, în Melitopolul temporar ocupat, din regiunea Zaporojie, gherilele au aruncat în aer o mașină VAZ cu ruși. Acest lucru s-a soldat cu moartea a trei invadatori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Trebuie să vedeți asta cu Geoană! Ăsta chiar e prostănac! Și se mai și încurcă în minciuni!

2 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...

3 „Se spălau pe dinți cu furtunul și Patriciu, și Gigi Becali” / Fostul șef al Arestului Central povestește cum se amestecau VIP-urile printre borfașii de…

4 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

5 Fostul polițist Magdalena se pensionează la 48 de ani și va avea o pensie de cel puțin 25.000 de lei pe lună