Șeful NASA vorbește despre prezența extratereștilor. „Suntem în căutarea vieții în univers”

Șeful NASA vorbește despre prezența extratereștilor. „Suntem în căutarea vieții în univers”

Bill Nelson a venit în România pentru a discuta aspecte ale Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite. Acesta a dat detalii și despre viitoarele expediții NASA și prezența extratereștilor, într-un interviu la Antena 3 CNN.

Bill Nelson vorbeste la microfon

Bill Nelson Foto arhiva

Șeful NASA a detaliat posibilitatea unei misiuni pe planeta Jupiter datorită prezenței apei din acel loc. Oamenii de știință cred că aceasta este un semn și al prezenței unei forme de viață. De aceea, NASA plănuiește demararea unei expediții.

„Jupiter este rece și este acoperită cu gheață. Gheața are poate un kilometru și jumătate grosime, iar sub ea se află un ocean cald. Este un ocean atât de mare încât este de două ori mai mare decât cantitatea de apă pe care o avem în oceanele noastre de pe planeta Pământ. Așadar, dacă există apă, credem că există șansa să existe viață acolo”, a explicat Bill Nelson.

Viața pe Marte a fost un alt subiect discutat. Șeful NASA a prezentat ce anume caută, în momentul de față, cercetătorii pe Marte. Aceștia colectează mostre, folosind două rovere de mărimea unui camion. Unul dintre acestea, Perseverance, are un burghiu care strânge mostrele de mărimea unui trabuc.

„Vor fi 32, iar noi ne vom întoarce pe Marte, le vom lua și le vom aduce acasă. Acum, de ce? Pentru că acesta este fundul unui lac uscat de pe Marte, acum milioane de ani era apă acolo”, a spus invitatul.

NASA va trimite din nou echipaje pe Lună pentru a învăța și a-i antrena pe astronauți să trăiască în acel mediu ostil.

Prezența extratereștilor

Bill Nelson a spus că, momentan, nu a fost detectată o prezență extraterestră, dar nu neagă posibilitatea acesteia sau urme ale vietăților din spațiu. El motivează cercetările cu scopul de afla dacă aceste creaturi există. Instituția se folosește de materiale și tehnologii performante pentru studiul mostrelor și observarea schimbărilor astronomice.

„Nu am găsit niciun extraterestru, dar căutarea de viață în univers face parte din statutul nostru. Așa că săpăm mostre pe Marte. Avem Telescopul Spațial James Webb care începe să găsească alte exoplanete. Avem un alt telescop, Telescopul Spațial Nancy Grace, care va căuta în mod special planete locuibile care orbitează în jurul altor stele, care au mediul potrivit, nu prea cald, nu prea frig, care au compoziţia chimică potrivită. Așadar, suntem în căutarea vieții în univers. Și Europa Clipper, care tocmai a fost lansată acum câteva zile, asta face și ea, caută viață”, a adăugat Bill Nelson.

NASA și România

România a semnat o colaborare cu NASA, pe 1 martie 2022, prin Acordurile Artemis. Aceasta a stabilit principii de cooperare pentru explorarea civilă a Lunii, a planetei Marte, a cometelor și asteroizilor, toate în contextul programului de explorare Artemis condus de NASA.

Bill Nelson s-a întâlnit, joi, cu premierul Mrcel Ciolacu și Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării pentru discuta noile linii de colaborare. Șeful NASA vede mai multe oportunități de discuții și anagajamente între cele două state.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 VIDEO „Puiu” a murit la doar 53 de ani!

4 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

5 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...