Şeful Finanţelor Publice Ploieşti a fost ARESTAT la domiciliu pentru o MITĂ de 60.000 de lei

Şeful Finanţelor Publice Ploieşti a fost ARESTAT la domiciliu pentru o MITĂ de 60.000 de lei

Directorul Directiei Regionale de Finante Publice Ploiesti, Danie Petre, retinut de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de luare de mita, a fost plasat in arest la domiciliu, in urma deciziei de joi a magistratilor Tribunalului Prahova, potrivit Mediafax.

Judecatorii de la Tribunalul Prahova au respins, joi, propunerea procurorilor DNA Ploiesti de arestare preventiva a lui Daniel Cristian Petre, director general al Directiei Regionale de Finante Publice Ploiesti, retinut miercuri seara pentru luare de mita.

Potrivit solutiei publicate pe portalul instantelor, magistratii au dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, in cazul lui Petre.

De asemenea, instanta i-a interzis lui Daniel Petre sa ia legatura cu Razvan Alexe si Cecilia Stroe, martori in dosarul in care este cercetat seful Finantelor Publice Ploiesti si inculpati in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti si aflat de anul trecut pe rolul Tribunalului Prahova.

Totodata, lui Petre i s-a interzis sa ia legatura cu alte trei persoane, tot martori in acest dosar, doua dintre ele, Ion Dumitru si Costin Palada, fiind oameni de afaceri, patroni ai unor firme care au avut contracte cu Consiliul Judetean Prahova si avand calitatea de denuntatori in dosarul de coruptie al presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, si al fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore.

Daniel Cristian Petre a fost retinut, miercuri, de procurorii DNA, fiind suspectat de luare de mita, fapte savarsite in perioada in care era director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean Prahova, avand atributii delegate de administrator public si ulterior director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova.

Conform unui comunicat al DNA, in perioada aprilie - mai 2012 Daniel Petre a primit in trei randuri, de la un denuntator, sumele de 20.000 de lei, 10.000 de lei si respectiv 20.000 de lei, pentru ca, in calitate de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean Prahova, cu atributii delegate de administrator public, sa faca demersuri pentru favorizarea unei firme, in sensul atribuirii unei lucrari finantate de CJ pentru modernizarea unui drum judetean.

De asemenea, Daniel Petre este suspectat ca a promis ca va face demersuri si pentru ca platile sa fie facute cu prioritate de catre CJ catre societatea respectiva si pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totala a lucrarii, pe parcursul derularii contractului.

Ulterior, in aprilie 2013, inaintea sarbatorilor de Paste, Daniel Petre, in calitate de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, a primit de la acelasi denuntator 10.000 de lei, pentru a favoriza aceeasi firma, la un control derulat de catre inspectorii din subordinea sa.

¬La acea vreme, agentul economic respectiv derula activitati comerciale cu o alta firma, intre acestea fiind incheiate documente fictive in baza carora se rulau sume importante de bani. Aceste aspecte au reprezentat obiectul unor infractiuni de coruptie, fapte cercetate intr-un dosar inregistrat la DNA ¬ Serviciul Teritorial Ploiesti si finalizat cu rechizitoriu in cursul anului 2014¬, spuneau procurorii DNA.

De asemenea, ca director executiv al DGFP Prahova, Daniel Petre a incercat, in cea de-a doua jumatate a anului 2013, sa-l sprijine direct sau indirect pe denuntator, care era cercetat intr-un dosar inregistrat pe rolul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, pentru infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

In acest context, printr-un intermediar, directorul DGFP Prahova i-a solicitat sefului serviciului nominalizat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti sa coordoneze activitatea de verificare in dosarul respectiv sa numeasca pentru control o alta echipa, compusa din persoane agreate de inculpat.

Mai mult, in februarie 2014, Daniel Petre i-a chemat la biroul sau pe toti sefii de serviciu si directorii responsabili de activitatea de inspectie fiscala si le-a solicitat ca toate echipele de inspectie fiscala sa faca, in luna respectiva, numai rambursari de TVA, ceea ce s-a si intamplat. La acea data, erau in curs verificarile dispuse de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, iar practic prin acest mod au fost intrerupte, cu consecinta intarzierii solutionarii dosarului penal.

Daniel Cristian Petre a fost ridicat de procurorii DNA miercuri dimineata, in urma unor perchezitii facute la sediul Directiei de Finante Publice Ploiesti.

Surse judiciare declarau ca dosarul vizandu-l pe Daniel Petre are legatura cu dosarul in care este implicat Razvan Alexe, patron al mai multor firme, cercetat de DNA in cazul de coruptie al presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Razvan Alexe este inculpat si intr-un alt dosar, instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, respectiv dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, in care este trimis in judecata si fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”