Șeful DNA, întâlnire cu ambasadoarea SUA în România: SUA manifestă interes în lupta împotriva corupției la nivel înalt
Procurorul șef al DNA s-a întâlnit astăzi, la sediul instituției, cu ambasadoarea SUA în România. Cei doi oficiali au discutat despre continuarea și extinderea cooperării dintre cele două state în domeniul judiciar.
Marius Voineag, procurorul șef al DNA FOTO: Inquam Photos
Potrivit unui comunicat al DNA, discuțiile cu ambasadoarea Kathleen Kavalec au vizat continuarea și extinderea cooperării dintre cele două state în domeniul judiciar, cu accent pe extinderea substanțială a asistenței americane, axată pe combaterea corupției și monitorizarea eficacității implementării acestor programe.
Marius Voineag, șeful DNA, susține că Statele Unite ale Americii au manifestat interes de a sprijini instituția în lupta împotriva corupției la nivel înalt.
„Viziunea mea despre dezvoltarea DNA se referă la consolidarea instituției pe principii moderne, bazate pe performanță, adică pe lupta împotriva corupției la nivel înalt, iar sprijinul partenerilor strategici este deosebit de important atât pentru creșterea capacității de a realiza investigații financiare cât și pentru pregătirea specialiștilor. Faptul că SUA manifestă interes pentru această temă și își arată sprijinul pentru strategia noastră este cu siguranță un avantaj pentru instituție și pentru politica anticorupție în general. Avem potențialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupție, iar experiența instituțiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii ne poate ajuta să ne atingem acest obiectiv cât mai curând posibil”, a afirmat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit unui comunicat de presă al instituției.
Marius Voineag a afirmat de ziua Justiției că instituția pe care o conduce, prin oamenii care se dedică profesiei lor, contribuie la dezvoltarea societății, iar unul dintre obiective este „creșterea efectivă a recuperării produsului infracțional”.
„Tema combaterii corupției rămâne la fel de actuală ca în oricare altă perioadă pentru că românii sunt perfect conștienți de faptul că fiecare act de corupție înseamnă risipirea resurselor publice, bani mai puțini pentru educație, sănătate sau apărare și, în ultimă instanță, oportunități ratate pentru țara noastră și, mai ales, un viitor mai nesigur pentru generațiile viitoare”, a precizat acesta.
Sursa: adevarul.ro