Șeful diplomației poloneze îi dă replica lui Putin: „Istoria milenară“ a Rusiei nu va fi întreruptă, deoarece aceasta nu a existat niciodată

Șeful diplomației poloneze îi dă replica lui Putin: „Istoria milenară“ a Rusiei nu va fi întreruptă, deoarece aceasta nu a existat niciodată

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, consideră că dictatorul rus Vladimir Putin este "excesiv de îngrijorat" de pierderea Rusiei în războiul cu Ucraina și că aceasta va "pune capăt istoriei milenare a statalității ruse". Potrivit șefului diplomației de la Varșovia, "istoria milenară" a Rusiei nu va fi întreruptă, deoarece aceasta nu a existat niciodată.

Radoslaw Sikorski FOTO EPA EFE jpg

Într-o postare pe platforma de social media X, Sikorsky a enumerat motivele pentru a pune la îndoială afirmațiile lui Putin:

-Moscova a fost fondată abia în 1147 (adică are mai puțin de 900 de ani de istorie);

-Rusia a suferit înfrângeri în Războiul Crimeii, războiul cu Japonia, Primul Război Mondial, după invazia Poloniei din 1920, războiul din Afganistan și Războiul Rece (adică a pierdut războaie de multe ori);

- Există viață națională după imperiu.

Pentru Rusia, o înfrângere strategică în Ucraina ar însemna sfârşitul statalităţii sale, astfel că de ce să ne fie frică, trebuie să mergem până la capăt, a declarat presedintele rus Vladimir Putin într-o întâlnire cu ziariştii ruşi la finalul vizitei sale în Vietnam, relatează agenţia oficială de presă RIA Novosti.

„Pentru Rusia, aceasta înfrângerea strategică ar însemna sfârşitul statalităţii sale, iată ce ar însemna asta. Aceasta înseamnă sfârşitul istoriei de 1.000 de ani a statului rus. Cred că acest lucru este clar pentru toţi. Şi atunci apare întrebarea, de ce să ne fie frică? Nu este mai bine atunci să mergem până la capăt? Aceasta este o logică formală elementară“, a spus Putin, răspunzând la întrebările jurnaliştilor ruşi.

Trupele ruse se pregătesc pentru toate scenariile posibile ale evoluţiei situaţiei în Ucraina, a afirmat preşedintele rus, care a avertizat Kievul să nu încerce să alunge forţele ruse din regiunea Harkov, întrucât astfel de tentative, a spus el, vor duce la pierderi mari pentru Ucraina, potrivit RIA Novosti.

„Ştim că în principal americanii şi europenii îi împing pe ucraineni să ne alunge unităţile la graniţa de stat cu orice preţ – cu orice preţ, vreau să subliniez – şi intenţionează să prezinte acest lucru drept un succes major pe anul 2024 în perspectiva aşteptatului summit al NATO şi apoi a alegerilor din SUA”, le-a spus el ziariştilor ruşi.

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, consideră că Occidentul ar avea de câștigat de pe urma înfrângerii armatei lui Putin "în afara" Ucrainei, mai degrabă decât la granița cu Polonia. În caz contrar, a spus el, Vladimir Putin ar mobiliza ucrainenii și industria din Ucraina pentru un război cu Europa.

Fostul ministru britanic al apărării James Hippy a declarat că înfrângerea Ucrainei în războiul cu Rusia ar costa Occidentul trilioane de dolari într-un "nou Război Rece care va dura decenii".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii