Șeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătății și-a dat demisia în urma scandalului de la Sf Pantelimon

Șeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătății și-a dat demisia în urma scandalului de la Sf Pantelimon

Șeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătății, Sorin Luca, și-a anunțat miercuri demisia în urma scandalului izbucnit la Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde sunt anchetate mai multe morți suspecte.

foto placuță metalică spitalul de urgența sf. pantelimon

Șeful Corpului de Control și-a dat demisia FOTO Arhivă

Acesta a demisionat după ce controlul de la Spitalul „Sf. Pantelimon” a concluzionat că nu ar exista semne de întrebare cu privire la moartea a peste 20 de pacienți din unitatea medicală.

Sorin Luca, fostul șef al Corpului de Control al Ministerului Sănătății este medic militar, pensionat.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a argumentat rezultatul controlului de la Spitalul „Sf. Pantelimon” susținând că „ministerul poate verifica proceduri administrative, din punct de vedere al tratamentului nu au specializare, sunt acolo economisti sau juristi, au verificat modul in care organizarea interna a spitalului a respectat procedurile, a verificat situatia care a dus la informatia ca pacientii au putut sa fie tratati necorespunzator”.

Astfel, verificările realizate de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății, dar și cele efectuate de comisa internă a Spitalului „Sf. Pantelimon” au vizat strict activitatea internă din punct de vedere administrativ, derulată la nivelul spitalului, nu și activitatea medicală.

Știre în curs de actualizare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Trupele lui Kadîrov, despre care el spunea că „nu se predau niciodată”, au fost capturate de ucraineni când încercau să fugă din Kursk