Şeful CNAIR Cristian Pistol, despre defrisările pe Valea Oltului: „Astăzi vom depăși 26% din suprafața totală de pădure”

Şeful CNAIR Cristian Pistol, despre defrisările pe Valea Oltului: „Astăzi vom depăși 26% din suprafața totală de pădure”

Şeful CNAIR Cristian Pistol afirmă că, până la sfârşitul zilei de duminică, lucrările de defrişare de pe Valea Oltului vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeţei de pădure care trebuie defrişată.

image

„Am verificat astăzi lucrările de defrişare pe Valea Oltului. Ritmul de lucru este bun, deşi echipele au întâmpinat, în cele 7 zile de când au început operaţiunile, o serie de dificultăţi legate de structura şi de specificul terenului. Până la sfârşitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeţei de pădure care trebuie defrişată”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

El afirmă că în acest ritm, de săptămâna viitoare, vor începe să fie asigurate conexiuni între punctele de lucru deschise, iar ulterior vor continua defrişarea unor zone de pădure mai extinse de pe amplasamentul viitoarei secţiuni 2 a autostrăzii Sibiu - Piteşti.

„Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Genghiz) să caute soluţii pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje şi muncitori în zonele mai uşoare, pentru a creşte randamentul lucrărilor. Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte deoarece acum platforma de lucru permite. Însă în zonele dificile aflate la înălţime, nu pot fi aduse mai multe utilaje deoarece nu este suficient spaţiu de manevră”, a explicat şeful CNAIR.

cristian pistol

Şeful CNAIR Cristian Pistol spune că ritmul de lucru este bun. Sursa foto: arhivă

În ceea ce priveşte lemnul rezultat, Cristian Pistol afirmă că a atras atenţia şefului de şantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern, iar masa lemnoasă să fie predată Ocoalelor Silvice, primăriilor şi cetăţenilor cărora li s-au acordat despăgibiri în natură.

Lucrările de defrișare au depășit 23 % din suprafața de 10 ha de pădure aflată în zona critică, anunțau ieri, 13 iulie, oficialii CNAIR într-un mesaj postat p erețelele de socializare. „După 6 zile, echipele se apropie de asigurarea conexiunii între punctele de lucru. Operațiunile de defrișare pe Valea Oltului se desfășoară și în weekend pentru ca intervalul impus pentru închiderea circulației pe sectorul Boița - Lazaret al DN7, în perioada 08 iulie -09 august, să poată fi respectat. În această seară, de la ora 20.00 circulația a fost redeschisă iar mâine la ora 6.00 se reiau lucrările, conform programului stabilit”, se arataă în mesajul transmis de instituție.

Autostrada Sibiu - Pitești a închis traficul pe Valea Oltului

Circulaţia rutieră pe DN 7, Valea Oltului, s-a închis pentru o lună, începând din 8 iulie, pentru lucrări de defrişare, în vederea pregătirii terenului pentru construirea autostrăzii Sibiu - Piteşti. Maşinile nu pot circula în intervalul 06.00 – 20.00, cu excepţia celor al instituţiilor de intervenţie, care vor fi însoţite de echipaje ale constructorului. Riveranii beneficiază de două intervale speciale pentru a se putea duce/ întoarce de la serviciu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii