Șefii Colegiului Medicilor și Societății de ATI, în război total cu medicii legiști, în cazul Pantelimon

Șefii Colegiului Medicilor și Societății de ATI, în război total cu medicii legiști, în cazul Pantelimon

Prin modul în care conducerea Consiliului Superior de Medicină Legală a prezentat în spațiul public concluziile unui raport medico-legal efectuat într-o anchetă în curs, fără a respecta dreptul celor doi medici de a face obiecțiuni și expunând public procentul de vinovăție de 99%, a încălcat grav drepturile medicilor inculpați la un proces echitabil, susține Colegiul Medicilor din România.

Reacţia acuzatoare de la Colegiul Medicilor a venit luni, după ce Consiliul Superior de Medicină Legală și-a anunțat vineri concluziile asupra cazului Pantelimon.

Conform legiştilor, peste 99% cauza decesului pacientului de 54 de ani de la Spitalul Pantelimon este scăderea dozei de noradrenalină. De asemenea, medicii legiști au adus mai multe argumente și pentru a-și susține competența în acest caz.

Colegiul Medicilor consideră că doctoriţelor anchetate nu li s-a respectat prezumția de nevinovăție, atât timp cât cauza este nefinalizată, la acest moment, cu un rechizitoriu de trimitere în judecată.

În plus, Consiliul Superior de Medicină Legală ar fi realizat o nepermisă hotărâre de condamnare în spațiul public a medicilor anchetați, în contradicție cu normele deontologice profesionale, antepronunțându-se în dosar, mai acuză Colegiul Medicilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce se întâmplă în Germania? / Interceptări telefonice, acte de sabotaj și un complot de asasinat