Sector 1: Activitatea a şase restaurante ce funcţionau ilegal în Parcul Herăstrău, suspendată
Activitatea a şase restaurante din Parcul Herăstrău a fost suspendată, după ce în urma unor controale ale Poliţiei Locale s-a constatat că funcţionau ilegal, a informat, joi, Primăria Sectorului 1.
Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de administraţia locală, în cadrul verificărilor derulate în perioada 2 - 8 mai, la unităţile de alimentaţie publică din zona Parcului Herăstrău, poliţiştii locali de la Compartimentul Control Activităţi Comerciale au dispus suspendarea activităţii celor şase restaurante, deoarece nu aveau autorizaţie de funcţionare.
Totodată, s-au aplicat şase amenzi în cuantum de 7.000 de lei. Cele şase restaurante au mai fost amendate în aprilie pentru desfăşurarea activităţii fără deţinerea autorizaţiei de funcţionare, dar au formulat plângeri împotriva proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
În cazul a trei societăţi, care nu au contestat procesele verbale de constatare a contravenţiilor încheiate anterior, poliţiştii locali au dat o a doua amendă pentru funcţionare în perioada suspendării activităţii şi au dispus confiscarea veniturilor realizate ilicit, de la data sancţionării, până la momentul controlului.
"Vorbim despre societăţi comerciale care funcţionează ilegal în Parcul Herăstrău, cu patroni conectaţi bine la mediul politic şi care nu sunt deranjate de instituţiile statului, deşi comit ilegalităţi. Aşa a fost mereu aici, încă de când primăriile au vândut sau au închiriat pe bani puţini şi multe relaţii spaţiile comerciale din jurul lacului, o mare afacere imobiliară care a avut un singur păgubit: Statul Român. A urmat apoi marea evaziune fiscală şi bătaia de joc la adresa clienţilor. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Aşteptăm şi controlul ANPC în zona respectivă şi sunt foarte curioasă dacă vor găsi ceva în neregulă", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
În urma controlului, poliţiştii locali au mai aplicat unsprezece amenzi totale de 51.000 de lei, dintre care nouă pentru amplasarea teraselor pe domeniul public (teren ALPAB), fără deţinerea autorizaţiilor/avizelor necesare, una pentru amplasarea unei terase pe domeniul privat, fără deţinerea autorizaţiilor/avizelor necesare, şi una pentru fumat în spaţii închise. AGERPRES