Secretul unei recolte bogate de fructe. Gestul banal care crește productivitatea pomilor din grădină
Secretul unor recolte bogate de fructe stă în cele 11 tratamente anuale care trebuie efectuate. O spun experții în pomicultură c are vin și cu sfaturi interesante despre cum trebuie îngrijiți pomii fructiferi din grădină.
Pomii fructiferi au nevoie de tratamente pentru a fi productivi FOTO Adevărul
Cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este protejarea pomilor fructiferi de dăunători. Astfel, pentru a avea o recoltă bogată, sunt necesare anual 11 tratamente, scrie click.ro
Un aspect esențial este legat de prima stropire. Aceasta trebuie să aibă loc abia după ce fructele au fost recoltate și frunzele au căzut. Perioada optimă este intervalul octombrie-decembrie, iar singurul ingredient de care avem nevoie este sulfatul de cupru 3%, pe care îl folosim pentru îmbăierea pomilor fructiferi.
Citește articolul complet pe click.ro
Pom roditor unic, intrat în „World Record Academy”
Puţini ştiu că, pe lângă celebrul Tei al lui Eminescu, Iaşul mai are şi alţi arbori demni de Cartea Recordurilor. Printre aceştia se află şi un pom spectaculos ce oferă roade de foarte multă vreme.
Este vorba despre copacul cunoscut ca „Părul lui Sticea", care se află în judeţul Iaşi, comuna Ciohorăni. Conform informaţiilor şi studiilor făcute asupra acestui exemplar, se pare că el există de peste 600 de ani.
Acest arbore a intrat, în urmă cu aproximativ doi ani de zile, în „World Record Academy", ca fiind cel mai vechi pom fructifer care încă este rodnic din lume.
Astfel, oamenii de ştiinţă au aflat, în acel moment, că arborele ar avea nu mai puţin de 613 ani. Totodată, localnicii susţin că numele pe care îl poartă arborele provine chiar de la cel care l-a plantat. O dovadă a acestui lucru este faptul că părul trăieşte şi astăzi în faţa porţii casei în care locuiesc descendenţi ai lui Sticea.
Arborele, inclus într-un circuit turistic
„Părul lui Sticea" a devenit un simbol pentru comuna Ciohorăni. Astfel, autorităţile locale susţin că acesta va fi inclus într-un important ghid turistic. Totodată, pomul este tratat cu mare grijă de către autorităţi, pentru ca viaţa lui să fie prelungită pe cât posibil.
Sursa: adevarul.ro