Secretul celei mai bune salate de ouă, dezvăluit de trei bucătari: „Înainte să o mâncați, trebuie să stea cel puțin 30 de minute la frigider”

Secretul celei mai bune salate de ouă, dezvăluit de trei bucătari: „Înainte să o mâncați, trebuie să stea cel puțin 30 de minute la frigider”

O salată de ouă bună poate fi prânzul perfect, dacă știi cum să o prepari. Atunci când este făcută corect, salata de ouă este delicioasă. Mai mult, este bogată în proteine și îți oferă rapid senzația de sațietate.

Salată de ouă cu castraveți FOTO: Shuterstock

Salată de ouă cu castraveți FOTO: Shuterstock

Făcută greșit, însă, veți obține un amestec greoi pe care îl veți uita în frigider. Deși rețeta este simplă: câteva ouă fierte tari, maioneză și condimente, acestea trebuie să fie combinate în modul potrivit pentru a obține rezultate gustoase.

Trei bucătari au dezvăluit pentru eathingwell cum prepară cea mai bună salata de ouă. Surprinzător, toți au spus același lucru.

Cum trebuie fierte ouăle

Atunci când o rețetă se bazează pe un singur ingredient, cum este cazul salatei de ouă, trebuie să vă asigurați că este pregătit perfect. Bucătarii recomadă să nu fierbeți prea mult ouăle. „Galbenușurile trebuie să fie tari, dar nu uscate, iar albușurile fragede, fără textură cauciucată. Când gălbenușurile devin verzui sau albușurile devin cauciucate, textura și aroma au de suferit”, spune chef Gen La Roca.

Pentru a obține textura potrivită, La Roca pune ouăle într-o oală, le acoperă cu apă rece, apoi aduce apa la fierbere. Odată ce apa a dat în clocot, ea reduce focul la o fierbere la foc mic timp de 10 minute.

Chef Rena Awada de la „Healthy Fitness Meals” își gătește ouăle în mod similar, dar de obicei le ia complet de pe foc în 10 minute. La final, le pune în apă rece: „Decojirea lor este mult mai ușoară atunci când fac acest lucru, iar ouăle ajung să aibă textura perfectă pentru salata de ouă”.

Zece minute este, de asemenea, numărul magic bucătar-șef Dennis Littley. El recomandă, de asemenea, să folosiți ouă care au stat în frigider. „Ouăle proaspete sunt mai greu de decojit, așa că dacă aveți ouă care au stat în frigider aproximativ o săptămână, acestea sunt cele mai bune”, spune el.

Nu exagerați cu maioneza

Pe lângă evitarea uscării ouălor prin gătire excesivă, salata de ouă trebuie, de asemenea, tratată cu delicatețe. Prea multă maioneză poate face salata să pară grea și grasă.

„Pentru a evita, adăugați doar cât să fie cremoasă, fără a îneca ouăle”, spune Awada.

„Prea mult dressing, iar ouăle se pierd. Prea puțin, iar salata pare uscată. Trucul este să adăugați câte puțin pe rând și să amestecați pe măsură ce continuați până când este exact cum trebuie”, spune Littley.

Intensificați gustul

Salata de ouă este o mâncare ușoară, care poate deveni ușor fadă dacă nu este condimentată corespunzător. Bucătarii recomandă un vârf sănătos de sare și piper, precum și un strop de aciditate, cum ar fi suc de lămâie sau muștar pentru o salată de ouă tradițională, de bază.

Totuși, pentru mai multă savoare, o porție de smântână, castraveți sau iaurt grecesc simplu poate adăuga nu numai un plus de savoare, ci și o textură mai fină.

Indiferent ce adăugați, asigurați-vă că salata este ținută cel puțin 30 de minute la frigider înainte de a o servi. Timpul de răcire va asigura că aromele au timp să se contopească.

Apoi, mâncați salata de ouă cu pâine prăjită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Viitorul președinte al României...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Se prăbușește frontul din Ucraina? / Anchetă SBU, după ce presa din Ucraina a aflat că generalul Kirilo Budanov le-a transmis parlamentarilor un avertis…

4 Povestea mai puțin știută a lui Horațiu Potra

5 Oile, caprele, lupii și tigrii lui Georgescu, șarlatanul de aur monoatomic