Secretarul general NATO Jens Stoltenberg se pregătește pentru o nouă funcție la nivel internațional, potrivit presei străine

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg se pregătește pentru o nouă funcție la nivel internațional, potrivit presei străine

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va deveni următorul preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen, au confirmat joi mai multe surse pentru dpa.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO FOTO: NATO

Jens Stoltenberg, secretar general NATO FOTO: NATO

Jens Stoltenberg își va încheia mandatul la NATO pe data de 1 octombrie.

Se aşteaptă ca Stoltenberg să preia rolul de preşedinte al Conferinţei de Securitate de la Munchen (MSC) după reuniunea din februarie 2025 a acestei structuri fondată în 1963.

În fiecare februarie, oficiali politici şi de apărare de rang înalt se adună în sudul Germaniei pentru a dezbate probleme de securitate internaţională.

Actualul preşedinte al MSC este Christoph Heusgen, fost ambasador al Germaniei la Naţiunile Unite între 2017 şi 2021. Înainte de aceasta, Heusgen a fost consilier de politică externă al fostului cancelar german Angela Merkel din 2005, potrivit Agerpres.

Heusgen a preluat preşedinţia MSC de la Wolfgang Ischinger abia în 2022. Ischinger este preşedintele Consiliului Fundaţiei MSC şi a creat fundaţia în 2011.

Ischinger l-ar fi descris pe Stoltenberg ca fiind "cea mai bună alegere" pentru acest post.

Stoltenberg este cel mai înalt oficial NATO din 2014 şi va fi înlocuit de fostul prim-ministru olandez Mark Rutte la 1 octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

3 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

4 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner