Seceta face prăpăd în sudul și estul țării. Localitățile care au trecut la restricții de apă

Seceta face prăpăd în sudul și estul țării. Localitățile care au trecut la restricții de apă

România se confruntă și în această vară cu o secetă pedologică extremă. Deja, în localitățile din sudul și estul țării, au secat fântânile, iar în anumite localități s-a trecut la restricții în alimentarea cu apă pe timpul zilei.

Până și râurile au secat FOTO: arhivă

Până și râurile au secat FOTO: arhivă

În județul Olt, apa nu are presiune, așa că oamenii își fac provizii pentru strictul necesar.

În Pârșcoveni, tot în județul Olt, administrația locală a impus restricții la apa curentă pe timpul zilei din cauza secetei.

Din cauza câmpurilor pârjolite , nici animalele nu mai au ce mânca, iar fermierii au apelat la rezervele strânse pentru la iarnă.

Și în județul Dolj arșița a pus stăpânire pe culturi. În mai au căzut doar 40 de litri/mp, la jumătate față de media anuală a lunii, spun specialiștii.

„Putem spune că ne aflăm într-o secetă pedologică extremă în zona Olteniei. Plantele sunt stresate. Cum nici floarea soarelui nu se bucură de apă, există riscul ca producția să fie slabă. Nu stăm bine nici în Iași, unde oameni din 51 de localități au apă curentă cu program după ce societatea de furnizare a apei a anunțat că „se confruntă cu dificultăți și nu poate asigura consumul în creștere din această perioadă” spune Claudia Dunăreanu, director adjunct științific la Stațiunea de Cercetare Șimnic, pentru stirileprotv.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii