Sebastian Ghiță îl acuză pe procurorul Mircea Negulescu că ar controla o firmă protejată de DNA
Deputatul Sebastian Ghiță l-a acuzat miercuri pe procurorul din cadrul DNA Ploiești, Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind vizita lui Tony Blair în România, că ar controla o firmă din domeniul construcțiilor care beneficiază de protecția DNA și de sprijin în câștigarea licitațiilor.
* Deputatul Sebastian Ghiță, la DNA Ploiești pentru instituirea sechestrului (surse)
Ghiță a prezentat la intrarea în DNA un document despre care susține că ar conține date privind o firmă care ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind faptele de corupție legate de vizita lui Tony Blair în România în 2012.
"Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o folosește, una dintre firmele pe care le folosește la afacerile sale din Ploiești. Atunci când v-am spus că după ce și-a eliminat baronii politici a devenit dânsul un baron al justiției aici în Prahova, nu am glumit și astfel de documente și elemente o să le vedeți apărând din ce în ce mai des", a spus Ghiță.
Deputatul a arătat că firma în cauză ar activa în domeniul construcțiilor și că aceasta ar fi protejată de către DNA și "împinsă în licitații".
"Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcțiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA și care este protejată, care este împinsă în licitații și dacă cineva îndrăznește în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici de la DNA se trimite o adresă la Finanțe, cei de la Finanțe se duc repede că doar a trimis DNA-ul adresă și caută adversarii din licitații", a adăugat Ghiță.
În context, el a dat exemplul unei lucrări efectuate la Rafinăria Petrobrazi despre care spune că ar fi fost câștigată de firma controlată de Negulescu.
Întrebat ce dovezi are că procurorul DNA controlează societatea, Ghiță a răspuns: "Așa mi-au spus cei din licitație, o să aflăm toți mai multe".
AGERPRES / (A — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)