Seară de VOMĂ la Antena 3! Judecătorul CCR Lăzăroiu, față-n față cu Gâdea și Badea! Pe mâna ăstora a ajuns România?
Seară de VOMĂ la Antena 3! Judecătorul CCR Lăzăroiu, față-n față cu Gâdea și Badea! Pe mâna ăstora a ajuns România? Pe mâna unuia care-și deapănă „amintirile” cu slugile lui Voiculescu? „Amintirile” despre cum a fost el interceptat și cum a aflat de la „sursele” lui că a fost așa, despre cum n-a votat el cu PSD niciodată, dar a votat cu Iohannis. Și multe alte imbecilități de rinocer comunisto-securist scos la interval să justifice niște acte ale altor rinoceri. Mai mari.
Despre cum a fost interceptat
„Am fost interceptat. În 2007 am fost interceptat cu autorizație de la Înalta Curte, pe siguranță națională. Îl interceptau pe Borbely. Era atunci o problemă cu directoarea lui de investiții. Și eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, undeva prin Covasna. Și zic, am și eu niște bani în depozit și mă mut la țară. Îmi plăcea ideea. Și l-am întrebat ai? Era prin 2007 când s-a decis ca toate cabanele care nu înghit bani să fie scoase la vânzare.
Dacă ai și dacă e pot fi scoase la vânzare? Zice, lasă-mă să verific. Peste o săptămână îmi zice, domnule nu mi-am imaginat niciodată că sunt câteva de cabane. M-a pus în legătură cu directorul adjunct de la păduri. Și el mi-a zis, domnule știți că e o problemă, trebuie să facem carte. Am zis scoateți-o că eu banii pe care îi am (…) și dacă e, mă mai împrumut la bancă și dacă nu îmi ajung, atunci asta e, renunț, dacă nu pot să acopăr cât mi-e plapuma.
Deci acestea erau discuțiile mele cu Borbely. Și el fiind interceptat, că știți cum e, el fiind interceptat ajungi și tu. Și bineînțeles că am căzut acolo în plasa interceptărilor și s-a dus la președinte, la Băsescu. A zis, domnule știi cutare, cutare. (…) Dacă ăsta are probleme penale, Lăzăroiu, se duce la ÎCCJ și îl scapă. Asta se întâmpla de sărbătorile de Paște, în aprilie 2011 și m-a chemat și mi-a zis vezi că s-a dat mandat de interceptare. Știu și cine l-a dat. Vă dați seama că atunci când se dă un mandat de interceptare, atunci trebuie să existe un dosar.
Vă imaginați că mă uitam în fața casei să văd dacă sunt mascații. Nu am făcut nimic. N-avem nicio treabă, doar că picasem în plasa interceptărilor. Dar și după iunie-iulie m-au chemat. Au zis, stai liniștit că s-a văzut că nu ești de vină. Incredibil, dar adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu mi-au spus că am fost interceptat. Prin iunie-iulie mandatul s-a încheiat, au văzut că nu am nicio treabă. Am și eu prietenii mei, care m-au anunțat că sunt interceptat. Eu nu o să fac ce a făcut Toni. Să mă revoce, eu mă judec și vedem noi cine o să plătească.”, a spus Lăzăroiu la Antena 3.
Lăzăroiu, despre revocarea lui Kovesi: S-ar ajunge la un absurd dacă o instituție e sacrificată pentru un om
Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu susține că un referendum privind decizia CCR în cazul Kovesi nu are temei legal, menționând că s-ar ajunge la absurd dacă o instituție e sacrificată pentru un om.
„S-ar ajunge la un absurd sa intrebi daca e bine sa o demiti pe Kovesi sau nu, daca o institutie e sacrificata pentru un om", a declarat Petre Lăzăroiu la Antena 3.
„Am ajuns la concluzia că nu sunt eu ținta acestei situații. Eu mai am un an, pot sa plec si maine, nu am nici un fel de problemă, am sacii in căruță, cum s-ar zice. Toate aceste acțiuni concertate merge catre o singură concluzie: se dorește decredibilizarea, discreditarea CCR. Dacă se ajunge să nu se mai respecte o decizie, acesta e un efect. Statul de drept este acela unde legea este respectată, cea mai grea sclavie e a legii. Legea este tiranica, dar trebuie respectata pentru ca numai ea face posibil ca statul sa meargă înainte", a spus magistratul.
Întrebat dacă mai este vorba despre stat de drept în cazul în care președintele nu pune în aplicare decizia CCR, judecătorul a răspuns: Să vedem reactia celorlalte autoritati, ca statul se oganizeaza prin separatiea, echilibrul puterilor in stat. Presedintele e unul dintre cei doi executivi, nu e singur, mai sunt si celelalte puteri.
Magistratul a precizat că ar putea reacționa Parlamentul, precum și puterea judecătorească în cazul unei sesizări pentru înaltă trădare.
"E un război români contra români", a spus Lăzăroiu.
"Este prima data când nu se respecta o decizie a CCR. E pusa in discutie, nu ca nu se respecta", a precizat judecatorul.
A mai povestit o dată episodul cu Simina Tănăsescu
Eu chiar l-am votat pe preşedinte.Eu nu am votat niciodată PSD, nu am nimic faţă de niciun partid, dar asta a fost opţiunea mea. Dar să spui că decizia CCR e pe mână cu ce spune alianţa de guvernare.... Şi am zis, măi această chestiune nu se pune în discuţie. Noi am fost puşi acolo să apărăm Constituţia, pentru alte chestiuni. Doamna Tănăsescu nu a reacţionat. A luat act de ce am spus”, a spus judecătorul că i-ar fi declarat judecătorului constituţional Simina Tănăsescu.
Lăzăroiu a afirmat că aceasta i-a trimis un SMS, în care i-a cerut să o sune. Lăzăroiu a spus că Tănăsescu i-a mărturisit că are “o sarcină ingrată” şi au stabilit să se întâlnească la Facultatea de Drept din Bucureşti, unde aceasta este profesoară. De asemenea, potrivit judecătorului CCR, Tănăsescu i-a spus că preşedintelui i se cere să semneze decretul de revocare funcţie a lui, în caz contrar Administraţia Prezidenţială va fi acţionată în instanţă.
“Eram la resturantul Triumf, căutam un local unde să îi aducem pe delegaţii Israelului care urmează să vină peste nici o lună, avem o bilaterală şi am văzut SMS-ul: . Binînţeles că am sunat, că ne cunoaştem. Nu suntem într-o relaţie specială (...) ne întâlnim la simpozioane, la conferinţe, ne-am întâlnit şi peste hotare şi ne respectăm. Şi întreb ? Măi, zice, . Bun, zic, dar care e problema? Zice . Sigur că m-am gândit ce anume ar vrea să îmi spună (…) m-am lamentat. Şi zic bine, când vrei să ne întâlnim. Zice <nu, sunt în concediu acuma, am examene>, dar zice de mâine ne putem vedea şi zic în jur de 14.30 – 15.00, mai la sfârşitul programului, trec pe la tine pe la facultate. Asta a fost discuţia preliminară”, a mărturisit Petre Lăzăroiu.
El povesteşte că s-au întâlnit la cabientul acesteia de la Facultatea de Drept din Bucureşti, iar consilierul Tănăsescu i-a arătat o hârtie prin care ONG-ul VeDem Just pune sub semnul întrebării mandatul său de judecător CCR, iar preşedintelui i se cere un decret pentru revocarea sa din funcţie.
“Ne-am întâlnit, a ieşit din examen, am intrat în cabinetul dânsei la Facultatea de Drept şi mi-a arătat o hârtie care circula prin mass media. Era pe masă (…) o asociaţie Just VeDem, dacă îmi aduc eu bine aminte, un ONG. Şi eu atata zic: , o hârtie A4 în care scria că mandatul judecătorului Lăzăroiu este sub semnul întrebării. Şi zic asta e o aberaţie, şi zice <da, dar se cere un decret. Preşedintelui i se cere un decret pentru revocarea ta>. Zic <Simina, este o aberaţie, preşedintele nu are prerogative să facă aşa ceva, eu sunt inamovibil>, adică nimeni nu mă poate schimba, doar dacă fac ceva grav, omor pe cineva. (…)”, a mai relatat Lăzăroiu.
Totodată, Lăzăroiu susţine că Simina Tănăsescu i-a spus că, dacă nu emite acel decret preşedintele, Administraţia Prezidenţială va fi dată în judecată.
“Dacă nu emite acest decret, asociaţia ne va da în judecată>. Foarte bine, şi care este problema? Eu pot să fac intervenţie în nume propriu. <Dacă semnăm acest decret, ne vei da tu în judecată. Zice: „nu ştiu ce să facem", a mai declarat judecătorul CCR.
El a spus că şi la începutul întâlnirii, şi la final, Simina Tănăsescu i-a mărturisit: “Îmi pare rău, am o sarcină ingrată, asta e”.
CCR va sesiza Comisia de la Veneția în cazul „presiunilor” asupra lui Lăzăroiu
Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat, duminică, la Antena 3, că CCR va sesiza Comisia de la Veneția în cazul „presiunilor” făcute asupra sa, după întâlnirea pe care a avut-o cu consilierul prezidențial Simina Tănăsescu.
Lăzăroiu a spus că le-a povestit colegilor săi judecători despre întâlnirea cu Simina Tănăsescu:
"Cu toții am ajuns la aceeași concluzie: că trebuie să ies public, pentru că și dânșii au înțeles că există o stare de pericol.
Inițial am vrut în aceeași zi să sesizăm Comisia de la Veneția - am zis să o lăsăm pentru luni. Dar cu toții am spus că trebuie să ieșim. Vom sesiza Comisia punctual, pe această chestiune", a spus judecătorul Petre Lăzăroiu.
***
Judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a declarat încă de vineri că a avut o întâlnire cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, aceasta spunându-i că fundaţia VeDem Just îi cere preşedintelui să emită un decret de revocare a sa de la CCR.
Lăzăroiu spunea că mandatul său este perfect legal şi că ”se vrea neapărat să se creeze o presiune”. Ulterior, judecătorul CCR a declarat pentru G4Media că Simina Tănăsescu nu i-a cerut să demisioneze şi nici nu s-a simţit presat din partea acesteia.
Administraţia prezidenţială a precizat că Simina Tănăsescu este în concediu şi s-a întâlnit la Facultatea de Drept cu Petre Lăzăroiu, iar între cei doi a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României.