„Se va vărsa sânge”. Un atac al Iranului asupra Israelului ar putea dura 3-4 zile

„Se va vărsa sânge”. Un atac al Iranului asupra Israelului ar putea dura 3-4 zile

Operațiunile aeriene ale Iranului împotriva Israelului ar putea dura trei până la patru zile, a declarat Ahmad Bakhshayesh Ardestani, membru al Comisiei Naționale de Securitate din Parlamentul Iranian, într-un interviu publicat de Iran Watch.

Un posibil atac al Iranului asupra Israelului ar putea dura câteva zile FOTO Arhivă

Un posibil atac al Iranului asupra Israelului ar putea dura câteva zile FOTO Arhivă

Ardestani a declarat pentru Iran Watch că Iranul "este cu siguranță pregătit pentru consecințele unui astfel de atac și va fi gata pentru orice evoluții ulterioare". El a adăugat că răspunsul Iranului va "fi efectuat pe neprevăzute și ar putea dura chiar trei până la patru zile", potrivit publicației The Jerusalem Post.

El a mai spus că "se va vărsa sânge" pentru a răzbuna moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, care a fost ucis la Teheran în timp ce participa la o întâlnire.

"Prin urmare, răspunsul Iranului la această crimă a regimului sionist va fi definitiv și nu există nicio îndoială în acest sens", a amenințat acesta.

Ardestani a mai spus că prelungirea unui răspuns sau menținerea Israelului în incertitudine este în favoarea Iranului , deoarece Israelul "simte în fiecare noapte că este în incertitudine, iar asta face parte din operațiunea de răzbunare."

"Adoptarea unei politici de răbdare și așteptare face parte din procesul de răzbunare al Republicii Islamice", a declarat el.

Mulți experți susțin că războiul psihologic face parte din strategia iraniană. David Menashri, un expert în Iran de la Universitatea Tel Aviv, a declarat pentru The Media Line că "Israelul nu este atât de bun la jocul răbdării precum Iranul, așa că va fi interesant de văzut dacă va acționa primul. Iranul câștigă clar războiul psihologic în acest moment."

Negocierile Israel-Hamas

În legătură cu afirmațiile misiunii Iranului la ONU de vineri, conform cărora Teheranul va respecta orice încetare a focului în Gaza și orice acord privind ostaticii acceptat de Hamas, și, prin urmare, ar putea să se abțină de la atac, Ardestani a spus că aceasta ar fi într-adevăr singura situație în care Iranul nu ar riposta.

Cu toate acestea, el a adăugat că starea negocierilor dintre cele două părți arată "că este puțin probabil ca cele două părți să ajungă la un astfel de acord în viitor, și din acest motiv, Republica Islamică nu va renunța la vărsarea de sânge a martirului Haniyeh."

Întrebat dacă un posibil atac va fi similar cu "Operațiunea Promisiune Adevărată" - numele dat de Iran atacului cu drone și rachete asupra Israelului în aprilie - Ardestani a spus că ar putea fi similar, dar la o scară mai mare.

"În faza anterioară, aproximativ 300 de drone și rachete au fost lansate asupra teritoriilor ocupate, iar de această dată, numărul proiectilelor ar putea crește la, de exemplu, aproximativ 600 de proiectile de război", a declarat acesta.

Ardestani a făcut, de asemenea, aluzii la posibila implicare a grupărilor paramilitare iraniene într-un atac asupra Israelului, precum Hezbollah din Liban.

Atacul din aprilie

Vorbind despre atacul cu drone din aprilie, Ardestani a declarat că intenția de atunci nu a fost să "escaladeze tensiunile în regiune", ci să "demonstreze Americii că Iranul este capabil să penetreze umbrela de protecție creată peste [Israel] și să pătrundă pe teritoriu."

Cu toate acestea, el a susținut că, spre deosebire de atacul anterior în care SUA au fost notificate înainte de a avea loc, "de această dată, cu siguranță nu vom informa inamicul."

Referindu-se la coaliția de țări care a participat la interceptarea amenințărilor aeriene în aprilie, cum ar fi Iordania, Ardestani a spus că este "nefericit" faptul că aceste națiuni "au apărat regimul sionist sub pretextul apărării propriului spațiu aerian."

El a amenințat aparent aceste țări , spunând că, dacă Israelul alege să atace Iranul cu rachete sau avioane folosind cerurile acestor țări (cu permisiune), atunci acest lucru ar "crea o provocare pentru acele țări."

Diplomați occidentali au declarat luni pentru KAN că o astfel de coaliție ar fi posibilă pentru a restaura coaliția regională în cazul în care Iranul ar ataca din nou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

4 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă