Se strică vremea, iar meteorologii anunță ploi în toată țara. Județele care intră sub cod galben

Se strică vremea, iar meteorologii anunță ploi în toată țara. Județele care intră sub cod galben

Meteorologii anunță ploi în toată țara până joi dimineața. Atenţionări de vreme instabilă au fost emise pentru sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, iar apoi în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Sunt anunțate ploi în toată țara Foto: Arhivă

Sunt anunțate ploi în toată țara Foto: Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare de ploi, în general moderate cantitativ, valabilă de marți, 10 septembrie, și până joi, 12 septembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, temporar va ploua în toată țara. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.”, susține ANM.

De asemenea au fost transmise și două atenționări de cod galben , fiind vizate averse însemnate cantitativ și instabilitatea atmosferică.

Pe 10 septembrie, până la ora 21.00, este în vigoare un cod galben de ploi pentru mai multe județe din vestul țării. În sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp, avertizează meteorologii.

De asemenea, de la ora 21.00 și până miercuri, la ora 15.00, în sud-estul țării va fi un cod galben de instabilitatea atmosferică și averse însemnate cantitativ. În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp, potrvit meteorologilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

3 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...