Scor strâns între Nicușor Dan și Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. SONDAJ

Scor strâns între Nicușor Dan și Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. SONDAJ

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, candidat susținut Alianţa Dreapta Unită pentru un nou mandat, se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor, cu 30% din opțiuni, urmat la mică distanță de senatoarea PSD Gabriela Firea, cu 29% din intenția de vot. Sondajul a fost realizat de CURS, la solicitarea PSD.

Nicușor Dan, favorit în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat de Gabriela Firea Foto: mediafax

Nicușor Dan, favorit în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat de Gabriela Firea Foto: mediafax

Astfel, potrivit sondajului, pe primul loc în intenția de vot se află Nicușor Dan , susținut de Alianța Dreapta Unită, cu 30%, urmat de candidata PSD, Gabriela Firea , cu 29%, și pe locul trei de candidatul PUSL Cristian Popescu Piedone, cu 16%.

Următorii clasați sunt candidatul PNL, Sebastian Burduja, cu 13%, candidatul AUR, Mihai Enache, cu 7%, și candidata SOS România, Diana Șoșoacă, cu 3%. Respondenții au ales un alt candidat în proporție de 2%.

Foto: Captură de ecran CURS

Foto: Captură de ecran CURS

În ce privește intenţia de vot la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrebați „care este partidul politic/alianța cu care vor vota”, 31% dintre respondenți au spus că și-ar da votul către PSD, 24% către Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forta Dreptei) și 17% către PNL,

11% dintre voturi ar merge către AUR, 8% către PUSL, 4% către SOS România și 3% către REPER. 2% dintre respondenți ar vota pe altcineva.

Foto: Captură de ecran CURS

Foto: Captură de ecran CURS

Metodologie

Sondajul a fost realizat față-în-față, la domiciliul respondenților de CURS, între 31 Mai - 4 Iunie, 2024, pe un eșantion de 800 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, populaţie adultă rezidentă din Municipiul București. Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.5% la un nivel de încredere de 95%. Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS Datele au fost ponderate în funcție de vârsta electoratului bucureștean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii