Schimbări la Cartea de Identitate a Vehiculului. Registrul Auto Român: „Nu trebuie să mergeți să scotociți printre actele mașinii”

Schimbări la Cartea de Identitate a Vehiculului. Registrul Auto Român: „Nu trebuie să mergeți să scotociți printre actele mașinii”

Cartea de Identitate a Vehiculului are un nou format, adaptat prevederilor legislative actuale, au anunțat reprezentanții Registrului Auto Român (RAR). Documentele vechi nu trebuie schimbate, însă, acum.

Cartea de Identitate a Vehiculului Foto: Registrul Auto Român/Facebook

Cartea de Identitate a Vehiculului Foto: Registrul Auto Român/Facebook

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) este documentul emis de RAR care certifică faptul că un autovehicul a fost omologat și este conform cu toate condițiile tehnice referitoare la siguranța circulației pe drumurile publice din România.

Nu trebuie să mergeți să scotociți printre actele mașinii și nici să vă întrebați ce aveți de făcut în această situație, deoarece modificarea formei CIV nu vine cu nicio obligație pentru posesorii de vehicule. În noul format, documentul păstrează aceleași categorii de informații despre vehicul, dar dispar câmpurile destinate completării datelor despre proprietar și numărul de înmatriculare”, au anunțat reprezentanții RAR, conform Antena 3.

Noul model de CIV a început deja să fie eliberat în reprezentanțele RAR, dar documentul în forma anterioară va rămâne în continuare perfect valabil și va putea fi schimbat, la cerere, în cazul pierderii sau deteriorării de exemplu.

O informare cu privire la noul format al documentului a fost transmisă și către stațiile ITP autorizate, iar schimbarea a fost necesară pentru a ne adapta cerințelor prevăzute în OG 78/2000, precum și ordinului comun MTI/MAI/MF nr. 211/28/391/2024 care stabilește noul format al CIV”, mai susțin aceștia.

Actualele documente se prezintă sub forma unui formular cu patru pagini cu dimensiunile unei coli A4 (297×210 mm) și A5 (210×148 mm). Acesta conține date despre proprietar, informații necesare la identificarea mașinii, precum și date tehnice despre aceasta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Marcel Ciolacu, către Mircea Geoană: „Toată viața ta ai fost președinte la PSD, ai fost pus în funcții de PSD, deodată ești independent”