Scandalul sexual se adâncește. Profesoara Mihaela Miroiu, acuzată că știa de abuzurile de la SNSPA și că le-a mușamalizat. „Ce frumos ne prefacem că ne pasă!”

Scandalul sexual se adâncește. Profesoara Mihaela Miroiu, acuzată că știa de abuzurile de la SNSPA și că le-a mușamalizat. „Ce frumos ne prefacem că ne pasă!”

După ce a ieșit la iveală „cazul Bulai”, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este protagonista unui nou scandal, după ce o fostă studentă a mărturisit, într-un comentariu lăsat pe Facebook la o postare a profesoarei Mihaela Miroiu, că Marius Pieleanu i-a făcut avansuri, iar Miroiu știa, însă nu a făcut nimic.

Mihaela Miroiu

Mihaela Miroiu este acuzată Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Doamna profesoară, v-am îndrăgit mult, tare mult. Erați așa cum mi se părea că trebuie să fim noi, toate fetele și femeile, în urmă cu mai bine de 20 de ani. V-am ales și ați acceptat să îmi fiți coordonatoare de lucrare de licență, master, apoi doctorat. Sorbeam fiecare cuvânt pe care ni-l spuneați la cursuri sau în discuțiile amicale. Și am venit și v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni, și cum risc să nu pot intra la examenul de licență din cauza lui. Și asta pentru ca i-am refuzat avansurile.

Eram în primii 10 elevi din an, bursieră în toți cei 4 ani. Mi-ați cerut răgaz să vorbiți cu el, apoi mi-ați spus ca trebuie să merg să rezolv asta între 4 ochi, că nu puteți interveni în relația dintre profesor și student. Și lumea mea s-a prăbușit. Tocmai ce ne spuseseți la curs că, în cazuri de agresiune, victima nu trebuie pusă niciodată față în față cu agresorul.

Și acum, după mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Și stare de vomă când îl văd la TV. Ați știut. Ați știut și după câțiva ani când am venit și v-am zis că nu scap de furia lui, că încearcă să mă vorbească de rău pe unde întâlnește oameni care mă cunosc, că strigă injurii după mine pe stradă când ne întâlnim întâmplător. Ați știut...", a mărturisit o fostă studentă la o postare făcută de profesoara Mihaela Miroiu, care a fost apoi ștearsă.

Mihalea Miroiu susține în postarea cu pricina că nu era la curent cu „traumeleprin care treceau studentele. Potrivit aceleiași profesoare, „prima plângere clară și informată despre acest subiect a avut loc ieri (n.red luni, 29 iulie), cu ocazia publicării anchetei jurnalistice ”.

Postarea Mihaelei Miroiu și comentariul lăsat de fosta studentă

Postarea Mihaelei Miroiu și comentariul lăsat de fosta studentă. Foto Facebook

Reacțiile internauților

După ce a șters postarea inițială, internauții au lăsat numeroase comentarii la o postare a profesoarei Mihaela Miroiu privind Olimpiada de Chimie din Arabia Saudită.

Nu vă credeam în stare să ștergeți acea postare. Minciuna are picioare scurte”, a comentat un internaut.

Ați șters postarea? Următorul pas ar fi să vă ștergeți contul? Dar rușinea nu aveți cum să o stergeți NICIODATĂ!”, a mai spus un alt internaut.

Ce fel de profesori sunteți voi, dacă nu reușiți să protejați niște copii? Generații întregi de tineri, manipulați și învățați să ajungă cineva în viață prin favoruri de tot felul. Nu vă simțiți vinovată, doamnă, ca n-ați făcut nimic pentru acei tineri, care la un moment dat v-au cerut ajutorul? Chiar nu mai există oameni cu suflet în școlile și universitățile noastre?! Atâta lipsă de empatie doar într-o țară extrem de bolnavă putem vedea. Urmările comunismului se vad peste tot”, a mai adăugat o internaută.

„Ce s-a întâmplat la dvs. în facultate timp de 30 de ani? Și cum puteți fi atât militantă pentru drepturile femeilor cât și complice la ce s-a întâmplat acolo? Ori feminismul e feminism mai puțin la locul de muncă, acolo le spuneți studentelor să fie puternice și sigure doar până un coleg are pofte, nu? Atunci trebuie s-o rezolve singuri, între 4 ochi.

Ce frumos ne prefacem că ne pasă!

„Ținte false ale nevoii de linșaj”

După ce a șters postarea cu pricina, Mihaela Miroiu a transmis un alt mesaj pe Facebook în care a susținut că „execuțiile” (n.red comentariile negative lăsate de internauți) „fac doar rău”.

Ca sa pot sa răspund «Tribunalului poporului» aștept să nu mai stați cu bidonul de benzina lângă profilul meu, ca să îmi dați foc. Apoi discutam calm și la obiect. Interesant cum cazul pus la zid am devenit eu. Nu comentați. Vă răspund când încetați cu furia. De aceea am șters și postarea precedenta. Fiindcă execuțiile acestea fac doar un mare rău. Pe care nu îl mai pot duce. Nici eu, nici alți țapi ispășitori, ținte false ale nevoii de linșaj”, se arată în postarea făcută de Mihaela Moroiu.

Postarea menționată mai sus a fost, de asemenea, ștearsă la puțin timp de la publicare.

Amintim faptul că sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA), este acuzat de mai multe studente de abuz și hărțuite sexuală. Tinerele au povestit jurnaliștilor de la Snoop cum acesta le făcea avansuri și le punea să se dezbrace în fața lui. Totul s-ar fi întâmplat în timpul orelor de practică pe care studenții, însoțiți de dascăl, le urmau în diferite zone din țară. Profesorul a fost suspendat din funcție, iar polițiștii au deschis o anchetă pe numele său.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

4 Așa o fi?

5 Foarte interesante amănunte...